• Haberler
  • Spor
  • Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedefinde

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedefinde

Basketbol ING Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray Çağdaş Faktoring'i mağlup eden Beşiktaş BOA, adını Dörtlü Final'e yazdırdı.

Beşiktaş BOA, Beşiktaş Fibabanka Spor Kompleksi’nde oynanan çeyrek final mücadelesinde Galatasaray’ı 81-67 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Siyah-beyazlılar, Edirne Yeni Kapalı Spor Salonu’nda yarın Emlak Konut ile karşı karşıya gelecek ve finale çıkmak için mücadele verecek.

Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi ve basketbol şube sorumlusu Özkan Arseven, başantrenör Aziz Akkaya ve takım kaptanı Elif Bayram, derbi sonrası açıklamalarda bulundu.

Özkan Arseven, rakip kim olursa olsun hedeflerinin değişmediğini vurgulayarak, “Bizim elimizde bu sezon lig ve kupa kaldı. İlk hedefi tamamladık. Şimdi yarı finalde de galip gelerek pazar günü finalde kazanmak istiyoruz. Biz büyük bir camiayız. Kupayı müzemize getirmek istiyoruz. Avrupa’da ve ligde şanssız maçlar oynadık. İdare ekibimiz, teknik heyetimiz ve oyuncularımız şu an tamamen Türkiye Kupası’na odaklanmış durumda. Biz seneler sonra camiamıza bu mutluluğu yaşatmak istiyoruz. Şampiyonluğu hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sezon içinde Emlak Konut ile oynadıkları iki maçta da mağlup olduklarını hatırlatan Arseven, “Bu tabii ki kaybedeceğiz anlamına gelmez. Lig farklı, kupa gibi organizasyonlar farklı oluyor. Oyuncular da farklı bir mantalite ile yaklaşıyor. Biz Emlak Konut ile yarın oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz. Bizim için rakip hiç önemli değil. Finalde ÇBK Mersin ya da Fenerbahçe Opet gelecek. İkisi de güçlü rakip. Biz rakip ayırt etmeksizin iki takımı da yenecek güçteyiz.” dedi.

Galatasaray karşısında gösterdikleri mücadeleden memnun olduklarını belirten Arseven, “Kupayı getirmek istiyoruz ama tabii ki bunlar mücadeleyle olacak şeyler. Beşiktaş mücadelesi budur. Sezon başından bu yana oyuncularımızdan istediğimiz mücadele aslında buydu. Bunu da bu maç gösterdiler. Ter döktüler, sonuna kadar kupayı hak ediyorlar. Adım adım inşallah, finalde kazanıp kupayı Akatlar’a getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme