Bedesten'de bayram yoğunluğu yaşanıyor

Ramazan Bayramı alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar Konya Bedesten çarşısını doldurdu.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar alışveriş yapmak için Bedesten Çarşısını doldurdu. Bayramların vazgeçilmezi olan şeker almak için kapı kapı dolaşan vatandaşlar şeker fiyatlarından mustarip.  

Konya Bedesten çarşısında esnaf olan Mustafa Ayan bayram şekeri fiyatlarına ilişkin, “Bayram şekeri fiyatları kilosu minimum 100 liradan başlayarak 800 liraya kadar çıkıyor. Fiyatları şekerin kalitesi belirliyor. Vatandaşlar için elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz ama çok fazla indirim sağlayamıyoruz. Çünkü şeker ürünlerinden bizim de çok kazancımız yok” dedi. 

Bedesten'de bayram yoğunluğu yaşanıyor

Mustafa Ayan, vatandaşların bayram şekeri fiyatlarını görünce aşırı tepki verdiklerini, şeker fiyatlarını çok pahalı bulduklarını belirtti. Ayan, “Bayram şekeri alabilende var, alamayanda var ama fiyatları hep yüksek görüyorlar. Tepkileri de normal aslında aldıkları maaşla kendi masraflarına ancak yetişiyorlar. Adam zor geçindiği için zor şeker alıyor” ifadelerini kullandı.  

Ayan şekere yönelik taleplerin çok fazla olduğunu, şeker alışverişinin bayramdan bir hafta öncesinde başladığını ve sonraki günlerde dahada yoğunlaştığını belirtti. Ayan, Ramazan Bayramı’na kadar şekere olan rağbetin daha fazla olacağını öngördüğünü dile getirdi.  

Bedesten'de bayram yoğunluğu yaşanıyor

Özel Haber

Bakmadan Geçme