BBP Çumra Seçim Koordinasyon Merkezini açtı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Çumra Seçim Koordinasyon Merkezi partililerin ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
‘ÇUMRALILARIN PARTİMİZİ MECLİSE TAŞIYACAĞINI İNANIYORUZ’
Çumralıların Büyük Birlik Partisi’ni meclise taşıyacağını inandığını ifade eden BBP Konya Milletvekili Adayı Osman Seçgin, “Büyük Birlik Partisi Çumra seçim koordinasyon merkezimizi Konya Milletvekili adaylarımızın katılımı ile gerçekleştirdik. Çumralı hemşerilerimiz Büyük Birlik Partisini meclise taşıyacak buna inanıyoruz. Çiftçimizin ve hayvancılık ile uğraşan insanımızın ağırlık olduğu ilçemiz benim de memleketim bize inanıyor. Dünya nüfusu her geçen gün artıyor. İnsan nüfusuna paralel olarak, gıdaya, dolayısıyla tarım ürünlerine olan ihtiyaç da her geçen gün biraz daha artış gösteriyor. Tarım ürünleri, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde insanlığın en önemli gündem maddesi olacak. Ukrayna Rusya Savaşından kaynaklanan tahıl krizi, bize başka bir gerçeği, özel şartlarda, paranız olsa da gıdaya ulaşmakta zorluklar yaşayabileceğimizi gösterdi. Büyük Birlik Partisi olarak, tarımsal faaliyetlerle ilgili, orta ve uzun vadeli geleceği de kapsayan bir tarım politikasının hazırlığı içindeyiz. Bunun için başta tohum üretimi ve güvenliği için önemli yatırımlar yapacağız. Daha verimli tohum üretimi için AR-GE desteklerine önemli kaynaklar ayıracağız. Tarımda kullanılan teknolojileri yakından takip edilerek, uluslararası alandaki gelişmeleri olabildiğince hızlı bir şekilde ülkemize getireceğiz. Yerli teknoloji üretimi için üniversitelere özel görevler vereceğiz. Üniversitelerin özel sektör şirketleriyle iş birliklerinin daha çok gelişmesi için kurullar oluşturacağız. Tarım arazilerinin imara açılmasını engelleyeceğiz. Tarım arazilerinin miras veya satış yoluyla bölünmesine izin vermeyeceğiz. ” dedi.
‘HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’
BBP Konya Milletvekili Adayı Avukat Seyit Özcan da ölçek işletmeciliğini geliştirerek hayvancılıkta dünyada sayılı ülkeler arasına gireceklerini belirterek, “Nüfusumuz, Cumhuriyet’in ilk yıllarına nazaran altı katın üzerinde artış göstermesine rağmen, büyük ve küçükbaş hayvan sayımız aynı oranda bir gelişme gösterememiştir. Meraya bağlı olarak yapılan keçi ve koyun besiciliği ile kapalı alanlarda veya bağlı olarak yapılan büyük baş hayvan besiciliğini, rekabet gücünü ve kârlılığını artıracak şekilde yeniden planlayarak, özel destek ve teşviklerle geliştireceğiz. Meraların korunması ve yeni mera alanlarının kazandırılması, yaylacılık ve göçerliğin cazip hale gelmesi için özel teşvikler uygulayacağız. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın hızlı bir gelişme ivmesi kazanabilmesi için tarımda ölçek işletmeciliğine dönüşümü sağlayacağız. Tarımın tamamına ait üretim, verimlilik-kârlılık hedeflemesiyle, bin baştan oluşan 25 bin besi çiftliği ve sanayisi ile yine ortalama bin baştan oluşan 5 bin Süt İşleme Sanayi projelerini uygulamaya koyacağız. Doğru parametrelerle üretilmesi halinde pazarlama problemi olmayan tek ürün gıda ürünleridir. Ülkemizin ihtiyacı karşılandıktan sonra, dünyanın dört bir yanına bu ürünler kolayca satılacaktır. Ülkemiz sahip olduğu coğrafi konumu, mevsim ve iklim özellikleri dolayısıyla çok kısa zamanda dünyanın önemli tarım ve hayvancılık ürünleri üreten bir ülkesi haline gelecek. Sadece tarım ve hayvansal ürünlerin üretim miktarında ve katma değerinde meydana gelen artışla ülkemizin kalkınmasına çok büyük katkı sağlanacak. Damızlık yetiştirilmesi için özel bir program uygulanarak, iyi kalitede ve cins damızlık kullanımının etkin bir şekilde sağlanması için, sayısal planlamalara göre bölgeler oluşturulacak” ifadelerini kullandı.