Başkan Sezer'den sitem dolu açıklama

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Sezer, 17 Ekim Astsubaylar Günü ve derneğin 40.kuruluş yıldönümü münasebeti bir açıklama yaptı. Sezer Hükümeti eleştirerek haklarının verilmediğini sistem dolu sözlerle ifade eti

Başkan Sezer'den sitem dolu açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Sezer’e yaptığı açıklamasında Astsubaylığın, Vatana hizmette yaz-kış, yağmur-çamur, yer-gök, su altı-su üstü, gece-gündüz, yurt içi-yurt dışı, mekân, sınır ve mesai mevhumu gözetmeksizin, canları pahasına her türlü görevi fedakârca yerine getiren yiğitlerin, meslekten ziyade bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti.  Başkan Sezer ‘Astsubaylar, 14-15 yaşlarında, resmi üniforma giyerek başladıkları meslek hayatlarına, çocuklukları, gençlikleri ve orta yaşları vatana hizmetle geçerken, görev şartları dolayısıyla defalarca tayin olan, çocuklarının doğduklarını, büyüdüklerini, çoğu kez anne babalarının vefatını göremeyen ve hatta zaman zaman cenaze merasimine dahi katılamayan bir toplumdur. Savaşta ve barışta ordunun en önünde ve gizli kahramanları olarak görev yaparken, maalesef şehit olduğunda 1-2 dakikalık haberler yapılan, emekliliğinde ve ömrünün son yıllarında unutulan Silahlı Kuvvetlerin emektarlarıdır. Dünyanın hiçbir ülkesi, terörle savaşmış kahraman askerini, sokaklarda hak aramak zorunda bırakmazken maalesef bizler, özlük haklarımızla ilgili taleplerimizi sokaklarda aramak zorunda kalıyoruz ve Astsubaylar Günümüzü buruk bir şekilde kutluyoruz' dediBaşkan Sezer'den sitem dolu açıklama


Sezer konuşmasının devamında 'Bugüne kadar yetkililerle doğru iletişim kurarak masada anlaşmanın yollarını çok aradık. Çalmadığımız kapı, gitmediğimiz kurum, elini sıkmadığımız bürokrat kalmadı. Bizi görmezden gelmeye çalışanlara kendimizi tanıttık ve gülümsememizi hiç eksik etmedik. Hepimiz için onur mücadelesi haline gelen haklarımızı almak uğruna senelerce mücadele verdik. Sn. Cumhurbaşkanımızla dahi her türlü zorluğa karşı defalarca görüştük. Her defasında da bizlere çok olumlu yaklaşımlarda bulundu. En son “seçimden sonra” diye bizzat sözleri var. Ama ne varsa, alt kademesi bizleri bir türlü sevmedi, sevemedi. Oysaki bizler, üvey evlat değiliz.  Bu nedenledir ki, TEMAD Genel Başkanlığımız, Türkiye geneli Şube Başkanlıklarımız ve Üyelerimizle birlikte eylem kararı aldık. 
İlkini, TBMM önünde gerçekleştirdiğimiz eylemlerimizi, Türkiye geneline yaydık ve Balıkesir, Denizli, Bursa illerimizde sürdürdük. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde yapmış olduğumuz eylemlerimize bugün, 17 Ekim Astsubaylar Günümüz ve 40‟ncı Kuruluş Yıldönümümüz olması hasebiyle 17 ilimizde yapacağımız eylemlerimizle devam ediyoruz. Ta ki, hakkımız olan ve senelerdir her seçim döneminde bizlere söz verilen Tazminatlarımızı alana kadar eylemlerimiz artarak devam edecektir. 
Bizler, asla el açıp dilencilik yapmıyoruz. Yetkililerden sadaka da istemiyoruz. Bizler, sadece hakkımız olanı istiyoruz. Söz verilmesine rağmen son dakikada, Meclis‟te yasa teklifinden çıkarılan Tazminat Hakkımızı istiyoruz.’ dedi 

Başkan Sezer'den sitem dolu açıklama
Alnımızın teriyle, kanımızın son damlasına kadar kar-kış, yağmur-çamur, kavurucu sıcak demeden, hiçbir mazeret göstermeksizin görevimizi layıkıyla yapıyor, üstelik de ailelerimizden uzakta sahalarda çalışıyorsak, masa başında oturanların da artık, yok ekonomi, yok enflasyon, yok başka meslek gruplarının talepleri, bahanelerini duymak istemiyoruz. Kimilerinin önüne yüz binleri sererken, kimilerine de kuruşu çok gören zihniyeti de artık karşımızda görmek istemiyoruz’ diyen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Sezer ‘Yetkililere sesleniyoruz,  Sizin yaptığınız nedir biliyor musunuz? 
Halının üzerinde gezen müezzinlere verdiniz, Çalının üzerinde gezen Astsubaylara vermediniz.  Masa başında oturanlara devletin imkânlarını dağıttınız, dağlarda nöbet tutan Astsubayları unuttunuz. Seçim öncesi torba torba dağıttınız. Astsubaylara gelince torbayı yok ettiniz. 
Tasarruf dediniz, Astsubayların haklarını yediniz. 
Bizler, yaptığımız işin karşılığını fazlasıyla hak eden lakin birkaç kendi cebini düşünen kişiler tarafından hakir görülmeye çalışılan yiğit oğlu yiğitleriz. 
Herkes çok iyi biliyor ki, daha güçlü bir Türkiye‟nin oluşması, daha güçlü bir Silahlı Kuvvetlerine, daha güçlü bir orduya bağlıdır. Görüyoruz etrafımızdaki cehennem ateşlerini… Güçlü ordusu olmayan ülkelerin ne hale geldiğini… 
Evi olanın evi yok oldu, apartmanı olanın apartmanı yok oldu, yatacak yerleri, kalacak şehirleri kalmadı. Neden? Güçlü bir orduları olsaydı böyle mi olurdu? 
Hangi ülkenin Silahlı Kuvvetleri üstünse söz hakkı ona aittir, ülkesinin ve milletinin bağımsızlığı da ona aittir. 
O zaman ne diyoruz, ordusuna sahip çıkamayan ülkesine de sahip çıkamaz. Bizler, hiçbir zaman görevimizden kaçmadık. Milletimizin namusu, şerefi, ülkemizin ise bağımsızlığı için canımızı vermekten asla çekinmedik. Atalarımızın kanla çizdiği topraklarımızı, bizler de, kimimiz uzuvlarımızı kaybederek gazi olarak kimimiz de canımızı ortaya koyup şehit olarak koruduk. Karlı dağlarda, karanlık sularda, günlerce uykusuz gecelerimiz oldu. Ama asla… Mazeret uydurup demedik ki soğukta üşüyoruz, sıcakta terliyoruz. Şayet, biz bu onurlu mesleği seçmişsek hiçbir mazeret üretmeksizin görevimizi yapıyoruz.

Başkan Sezer'den sitem dolu açıklama

Öyleyse herkes de görevini mazeretsiz bir şekilde yapmak zorunda.  Ama ekmek davası için ama da meslek aşkı için başladığımız kutsal görevimiz Astsubaylığı ve dolayısıyla da biz Astsubayları hakir gören zihniyeti, asla kabul etmiyoruz. Kendilerini bizden üstün görüp masa başında ahkâm kesenleri, Allah‟a havale ediyoruz. 
Maalesef, kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik ancak bu arada çok basit bir sanatı unuttuk "kardeş olarak yaşamayı ve paylaşmayı." 
Müslümanlıkta adalet, vicdan ve ahlak çok önemlidir. Çünkü adalet olmadıktan sonra, vicdan olmadıktan sonra, ahlak olmadıktan sonra sözlerin, kanunların ve tavırların hiçbir kıymeti yoktur. Buradan sadece zulüm ve ahlaksızlık çıkar. 
Sözlerimizi yine tekrarlayarak bitirmek istiyoruz. 
Bizler, defalarca söz verilen ancak seçimlerden sonra hep unutulan Tazminat hakkımızın verilmesi, görevde ve emeklilikte iken aldığımız maaşlar arasındaki uçurumun giderilmesi ve diğer özlük haklarımız konusundaki eşitsizliklerin giderilmesini istiyoruz. 
Bundan sonra bizler için olmazsa olmazımız Tazminat Hakkımız. 
TEMAD olarak bizler taleplerimiz gerçekleşinceye kadar mücadelemizi, azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz ’diyerek sözlerine son verdi


                                                           
 

Bakmadan Geçme