• Haberler
  • Konya
  • Başkan Bayındır'dan Beyşehir Gölü acil eylem planı ile ilgili açıklama

Başkan Bayındır'dan Beyşehir Gölü acil eylem planı ile ilgili açıklama

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Gölünün acil eylem planının hazır olduğunu belirtti.

Başkan Bayındır'dan Beyşehir Gölü acil eylem planı ile ilgili açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gölün kıyı ıslah düzenlemesi dahil, iç otlanma temizliği ile ilgili de Eylem Planlarının devreye alınacağının altını çizen Başkan Bayındır; “Konu ile ilgili açıklamaları Çevre ve İklim değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum kendisi yapacaktır.” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır açıklamasında şu görüşlere yer verdi;Kıymetli Hemşehrilerim;Yeniden Refah Partisi Beyşehir İlçe Başkanlığının dünkü sosyal medya paylaşımı ile Beyşehir Gölü için Acil Eylem Planı hazırlanması talepleri ve bu konudaki hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Ancak Beyşehir Gölümüz için talep edilen Acil Eylem Planı hali hazırda mevcuttur ve Eğirdir Gölünden daha önce hazırlanmış ve devreye alınmıştır.

Geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’u, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ile birlikte ziyaretimizde de Beyşehir Gölümüz gündemimizin ilk maddesinde yer almıştır.Şu anda yapılan kıyı düzenlemesi(ıslahı) dahil istişareler, alınan görüşler ve bir proje kapsamında yapılmakta olup önümüzdeki günlerde Gölümüzün iç otlanmasının temizliği ve Beyşehir Gölünün Korunması ile ilgili Eylem Planları devreye alınacak olup ilgili açıklamaları Sayın Bakanımız kendisi yapacaktır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Bakmadan Geçme