• Haberler
  • Konya
  • Başkan Altay ve Başkan Kavuş Arkeolojik Park Alanında buluştu!

Başkan Altay ve Başkan Kavuş Arkeolojik Park Alanında buluştu!

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi için arkeolojik alanda yürütülen çalışmaları incelemek için bir araya geldi. 

Başkan Altay ve Başkan Kavuş Arkeolojik Park Alanında buluştu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi içinde arkeolojik park alanında yürütülen kazı çalışmaları için bir araya geldi. Kazı çalışmalarını inceleyen başkanlar konu ile ilgili konuştular. Alanda bulunan eserlerin Konya için büyük öneme sahip olduğunu belirten 

Başkan Altay, “Özellikle beşinci yüzyıla ait mozaik eserlerin bulunması Konya merkez için önemli bir tarihi bulgu oldu. Bununla birlikte Roma Yolu ve diğer eserlerin ortaya çıkarılmasıyla ilgili yoğun şekilde çalışılıyor. Tamamlandığında şehrin merkezinde, sur içinde arkeolojik bir gezi alanına dönüştüreceğimiz, turizme kazandıracağımız bir alan daha oluşturuluyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay ve Başkan Kavuş Arkeolojik Park Alanında buluştu!

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Burada ilk ve çok önemli bulgulardan bir tanesi Konya il merkezinde ilk defa tarihi bir mozaik ortaya çıkmış oldu. Bu, Meram ve şehrimizin merkezi için çok önemli bir çalışma” sözlerini aktardı. 

Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 16 bin metrekarelik arkeolojik park alanındaki çalışmalar Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi ve Müze Müdürlüğü ile birlikte yürütülüyor.

Bakmadan Geçme