Başkan Altay KTÜN öğrencileriyle buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)'nde öğrencilerle buluştu. Buluşmada, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve Başkan Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci ile akademik ve idari personel de yer aldı.

Başkan Altay KTÜN öğrencileriyle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerle tanışma ve görüş alışverişi için ‘Üniversite Buluşmaları’ kapsamında gerçekleştirilen programda üniversite ve şehir hakkında bilgiler verilirken öğrencilerden gelen sorular da yanıtlandı.Başkan Altay KTÜN öğrencileriyle buluştu


    “ ‘TÜRKİYE YÜZYILI’ VİZYONUYLA GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ”
     Programda ilk olarak kürsüye gelen KTÜN Rektörü Prof. Dr. Çelik, üniversitenin geçmişiyle alakalı bilgiler aktararak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “2018 yılında Selçuk Üniversitesinden ayrılan Konya Teknik Üniversitesi 50 yılı aşkın bir tecrübeye sahip eğitim kurumudur. Üniversitemiz köklü akademik birikimi ve alanında uzman akademisyenleriyle sanayiye, özellikle de savunma sanayine değer katmaya devam etmektedir. Konya Teknik Üniversitesi 1970 yılından bu güne kadar mühendis ve mimar yetiştirmede deneyimli bir üniversitedir. Üniversitemiz bünyesinde; 5 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul ve 1 enstitü bulunmaktadır. Türkiye’nin geleceğine katkı sunacak, yerli ve milli projeleri destekleyecek çalışmalar yapıyoruz. Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ülkesini ve milletini seven, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda ülkemizi geleceğe taşıyan projelere imza atan mezunlar olacaklarına inancımız tamdır.”

Başkan Altay KTÜN öğrencileriyle buluştu
    “KADİM BİR EĞİTİM YUVASINDASINIZ, ÇOK ŞANSLISINIZ”
     Daha sonra kürsüye gelen Başkan Uğur İbrahim Altay, KTÜN Mezunu olduğunu hatırlatarak öğrencilerin KTÜN gibi bir okulda okuma imkanı buldukları için çok şanslı olduklarını söyledi. “Köklü bir üniversitenin öğrencilerisiniz.” diyen Altay, “Burası kadim bir eğitim yuvası, Anadolu’nun en köklü üniversitelerinden birinin öğrencisisiniz.” dedi. 
    Program, konuşmaların ardından öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.

Bakmadan Geçme