• Haberler
  • Keşfet
  • Bakanlık uyardı! Bu dolandırıcılık yöntemine karşı dikkat

Bakanlık uyardı! Bu dolandırıcılık yöntemine karşı dikkat

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vatandaşları ve mükellefleri hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemine karşı alarm verdi. Son günlerde artan sahte 'vergi borcu' e-postaları, dijital güvenlik konusunda ciddi endişelere yol açıyor.

Bakanlık uyardı! Bu dolandırıcılık yöntemine karşı dikkat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GİB'den yapılan açıklamaya göre, dolandırıcılar, gerçeğe benzer e-postalar göndererek vatandaşları sahte internet sitelerine yönlendiriyor. Bu yolla kişisel bilgilerin ele geçirilmesi amaçlanıyor. Yetkililer, bu tür e-postalara kesinlikle itibar edilmemesi konusunda ısrarla uyarıda bulunuyor.

Bakanlık, resmi işlemlerin ve vergi ödemelerinin yalnızca güvenilir kanallar üzerinden yapılması gerektiğini vurguluyor. Bu kanallar arasında GİB'in resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması ve anlaşmalı bankalar bulunuyor.

Siber güvenlik uzmanları, bu tür dolandırıcılık girişimlerinin giderek karmaşık hale geldiğini ve sadece bireysel vatandaşları değil, kurumları da hedef aldığını belirtiyor. Uzmanlar, özellikle e-posta adreslerinin ve bağlantıların dikkatle incelenmesi gerektiğini vurguluyor.

GİB, şüpheli e-postalarla karşılaşan mükelleflere Vergi İletişim Merkezi'ni (VİMER-189) arama çağrısında bulunuyor. Bu hat üzerinden vatandaşlar, güvenilir bilgilere hızlıca ulaşabilecek.

Dijital güvenlik uzmanları, vatandaşlara şu önerilerde bulunuyor:

- E-postaların gönderen adresini dikkatle kontrol edin.

- Şüpheli bağlantılara tıklamaktan kaçının.

- Kişisel bilgilerinizi e-posta yoluyla asla paylaşmayın.

- Resmi kurumların size doğrudan e-posta göndermeyeceğini unutmayın.

- Şüphelendiğiniz durumda mutlaka ilgili kurumu arayarak teyit alın.

Bakmadan Geçme