Bakan Yumaklı açıkladı: O canlı yakın takipte!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın paylaştığı bilgilere göre, Akdeniz meyve sineğinin 45 ilde monitör tuzaklarla takip edildiği aktarıldı. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın paylaştığı bilgilere göre, Akdeniz meyve sineğinin 45 ilde monitör tuzaklarla takip edildiği aktarıldı. 

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer'in, Akdeniz meyve sineği zararlısına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Akdeniz meyve sineği zararlısı ile mücadele kapsamında çeşitli teknik çalışmalar yürütüldüğünü aktardı. 

“16 MİLYON 550 BİN LİRA ÖDENEK TAHSİSİ YAPILMIŞTIR”

Akdeniz meyve sineği ile mücadelede kullanılmak üzere illerde bütçe planlamaları yapıldığına işaret eden Yumaklı, "Kalıntı Eylem Planı da yürütülmekte olup Akdeniz meyve sineğinin sorun olduğu illerimize 16 milyon 550 bin lira ödenek tahsisi yapılmıştır." bilgisini paylaştı.

“YIL BOYUNCA HAFTALIK OLARAK TAKİP EDİLMEKTEDİR”

İbrahim Yumaklı, şu ifadeleri kullandı: "Akdeniz Meyve Sineği İzleme Projesi kapsamında 45 ilde monitör tuzaklar ile zararlı, yıl boyunca haftalık olarak takip edilmektedir.

Akdeniz meyve sineği ile biyoteknik mücadele kapsamında kitle yakalama tuzakları kullanılmaktadır. Bakanlığımız tarımsal desteklemeleri kapsamında biyoteknik mücadele uygulayan üreticilere de 2010'dan beri destekleme ödemesi yapılmaktadır."

AA

Bakmadan Geçme