• Haberler
  • Konya
  • Avukattan uyuşturucu skandalı: Daha önce Konya'da bu olayla gündeme gelmişti

Avukattan uyuşturucu skandalı: Daha önce Konya'da bu olayla gündeme gelmişti

Konya'da bir avukat 26 bin adet uyuşturucu hap ile yakalandı. Yakalanan avukatın 2021 yılında adliye önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Abdulkadir İ. olduğu öğrenildi.

Konya Barosu’na kayıtlı olan ve 2021 yılında Konya Adliyesi’nde aracının içinde uğradığı silahlı saldırı ile yaralanarak gündeme gelen avukat Abdulkadir İ., bu kez bambaşka bir olayla gündeme geldi.

45 yaşındaki avukat Abdulkadir İ.’nin uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisini alan Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Abdulkadir İ.’yi teknik ve fiziki takibe aldı.

Ekipler, yaklaşık 4 ay süren takip sonucu Abdulkadir İ.’nin şehir dışından Konya’ya yüklü miktarda uyuşturucu hap getireceğini tespit etti.

Savcılık izinlerinin ardından harekete geçen Konya narkotik polisi, aracın Konya’ya giriş yapacağı çevre yolunda önlem aldı.

Abdulkadir İ.’nin kullandığı araç, polis ekipleri tarafından önü kesilerek durduruldu. Araçta yapılan aramada 26 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Avukattan uyuşturucu skandalı: Daha önce Konya'da bu olayla gündeme gelmişti

ÖNCE İNKAR ETTİ ARDINDAN KABUL ETTİ

Gözaltına alınan avukat Abdulkadir İ., poliste alınan ilk ifadesinde uyuşturucunun kendisine ait olmadığını ve aracına nasıl yerleştirildiğini bilmediğini söyledi.

Sabah saatlerinde Konya Adliyesi’ne sevk edilen avukat Abdulkadir İ., savcılıkça alınan ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Hâkim karşısına çıkan Abdulkadir İ., verdiği ilk ifadesini değiştirerek uyuşturucunun kendisine ait olduğunu ve etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini ifade etti.

Abdulkadir İ., mahkeme tarafından tutuklanarak Konya kapalı E tipi cezaevine konuldu. 

Avukattan uyuşturucu skandalı: Daha önce Konya'da bu olayla gündeme gelmişti

2021 YILINDA SİLAHLI SALDIRI SONUCU YARALANMIŞTI

26 bin adet uyuşturucu hap ile yakalanan ve tutuklanarak cezaevine konulan Konya Barosu’na kayıtlı avukatlardan Abdulkadir İ., 2021 yılında iş yerine hacze gittiği kişiler tarafından adliye önünde kendi aracı içinde uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralanmıştı.

Avukattan uyuşturucu skandalı: Daha önce Konya'da bu olayla gündeme gelmişti

Özel Haber

Bakmadan Geçme