• Haberler
  • Konya
  • Ardıçlı TOKİ'de Tehlikeli Yollar Sürücüleri Endişelendiriyor

Ardıçlı TOKİ'de Tehlikeli Yollar Sürücüleri Endişelendiriyor

Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Akademi Mahallesi'nde yer alan Ardıçlı TOKİ bölgesinde, bozuk yollar sürücülerin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Özellikle yokuş aşağı inişlerde tehlike arz eden yollar, araçların dengesini kaybetmesine ve kazalara neden olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde bir aracın uçurumdan aşağı düşerek sürücüsünün ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya rağmen, bölgede henüz herhangi bir onarım çalışmasının yapılmamış olması mahalle sakinleri arasında endişe yaratıyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ardıçlı TOKİ'de Tehlikeli Yollar Sürücüleri Endişelendiriyor

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Akademi Mahallesi’nde yer alan Ardıçlı TOKİ bölgesinde, bozuk yollar sürücülerin korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

Özellikle yokuş aşağı inişlerde tehlike arz eden yollar, araçların dengesini kaybetmesine ve kazalara neden olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde bir aracın uçurumdan aşağı düşerek sürücüsünün ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya rağmen, bölgede henüz herhangi bir onarım çalışmasının yapılmamış olması mahalle sakinleri arasında endişe yaratıyor.

MAHALLE MUHTARI DA GEREKENİ YAPMALI

Vatandaşlar, yolların bu şekilde kalmasının sadece kaza riskini artırmakla kalmayıp, araçlarda ciddi hasarlara da yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Mahalle sakinleri, bozuk yolların günlük hayatlarını olumsuz etkilediğini belirterek, “Çocuklarımızı okula götürmek ve işe gitmek için her gün bu yollardan geçmek zorundayız. Her an bir kaza olabilir diye korkuyoruz. Yetkililerin acilen müdahale etmesini bekliyoruz. Mahalle muhtarımızın da elini taşın altına koyarak meseleyi ilgili devlet kuruluşlarına iletmesi gerekiyor” şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

KAZALARDAN SONRA HERHANGİ BİR ÖNLEM ALINMIYOR

Yerel yönetimlerden beklenen acil müdahale ile sürücülerin ve yayaların güvenliğinin sağlanması, aynı zamanda mahalledeki yaşam kalitesinin artırılması elzem. Ancak, geçtiğimiz günlerde meydana gelen ciddi kazaya rağmen bölgedeki yollarla ilgili henüz herhangi bir iyileştirme çalışmasının başlamamış olması, vatandaşlar arasında büyük hayal kırıklığına neden oldu. Mahalle sakinleri, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini ve bu tehlikeli duruma son vermesini talep ediyor.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ DE ZORLANIYOR

Tüm etaplara yolcuları getirip götüren belediye otobüsleri de bozuk yollardan nasibini alıyor. Gün aşırı otobüslerin bozulması, yolların bozuk olmasından ve rampaların aşırı dik olmasından kaynaklanıyor. Her seferinde otobüse binen vatandaşlar ise tedirgin.

KIŞ GELİYOR ASIL TEHLİKE O ZAMAN!

2022 yılında Selçuklu ilçesi Akademi Mahallesi’nde tamamlanarak teslim edilen Ardıçlı TOKİ konutları ulaşım sorunlarının çözülmesini bekliyor. 6 etaplı ve halihazırda 10 bini aşkın nüfusa sahip bölgede en büyük korku soğuk ve yağışlı geçecek kış mevsimi…

 

Özel Haber
Yorumlar 2
Seda Erdem 23 Ağustos 2024 11:59

Muhtarın ivedilikle bu sorunları çözüme kavuşturması gerek. Okullar açılıyor veliler olarak endişeliyiz.

yurt hademesi 23 Ağustos 2024 09:18

sahi muhtar nerede yok mu yoksa??

Bakmadan Geçme