• Haberler
  • Eğitim
  • AÖL 3. dönem sınav yerleri açıklandı mı? MEB AÖL sınav giriş belgeleri için tarih verdi

AÖL 3. dönem sınav yerleri açıklandı mı? MEB AÖL sınav giriş belgeleri için tarih verdi

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavları için geri sayım sürerken, adaylar sınav giriş belgelerinin yayımlanmasını bekliyor. AÖL 3. dönem sınavlarına katılacak olan adaylar son hazırlıklarını yaparken, sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağı merak konusu.

AÖL 3. dönem sınav yerleri açıklandı mı? MEB AÖL sınav giriş belgeleri için tarih verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri ile Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı yurt dışındaki (KKTC hariç) öğrenciler, engelli öğrenciler ve tutuklu ve hükümlü öğrenciler için 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Yazılı Sınav takvimi belli oldu. Takvime göre, AÖL 3. dönem sınavları temmuz ayında yapılacak.


Sınav Tarihi, Günü ve Saati
1.    Oturum: 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00’d
2.    Oturum: 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00’te
3.    Oturum: 21 Temmuz 2024 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00’da
Açık Öğretim Ortaokulu sınavları 2 oturum, açık öğretim liseleri sınavları ise 3 oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Her oturum için adaylara 100 dakika süre verilecek.


AÖL Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanır?
Adaylar, 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; Açık Öğretim Ortaokulunda kayıtlı öğrenciler AİO internet sitesi üzerinden, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler ise AÖL internet sitesi üzerinden giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabilecekler.


AÖL 3. dönem sınavlarına katılacak adaylar, belirtilen tarihlerde sınav giriş belgelerini alarak sınav yerlerini öğrenebilir ve sınav hazırlıklarını tamamlayabilirler. Sınav yerleri açıklandığında, adayların belgelerini dikkatlice incelemeleri ve sınav günü gerekli belgeleri yanlarında bulundurmaları önemlidir.


Bu haberi takip ederek, AÖL 3. dönem sınavlarıyla ilgili en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bakmadan Geçme