Yabancı uyruklu şahsılar Havai fişekle yangın çıkardı

Konya'da yabancı uyruklu şahıslar, yaptıkları bir nişan töreninde tüm uyarılara rağmen mahalle arasında havai fişek attı. Havai fişeklerden biri bir Türk vatandaşın evinin açık olan camında içeri girdi. Evde küçük çaplı yangın çıktı. Mahalle halkı, yabancı uyruklu vatandaşların mahalle de huzur bırakmadıkları gerekçesiyle isyan etti.

Olay merkez Meram ilçesi Konevi Mahallesi, Kalamış sokakta bayramın ikinci günü meydana geldi. İddialara göre mahallede Suriyeli ailelerin çocuklarının nişan töreni vardı. Mahalle sakinlerinin tüm uyarılarına rağmen yabancı uyruklu şahıslar mahalle arasında başta torpil olmak üzere eğlencelerde bile kolluk kuvvetlerinin izinle kullanılan bazı patlayıcı eğlence malzemelerini kullandı. Mahalle arasında havai fişekleri arka arkaya atan yabancı uyruklu şahıslar uyarıları dikkate almadan eğlencelerine ve havai fişek atmaya devam ettiler. Bu sırada atılan Havai fişeklerden biri bir Türk vatandaşın açık olan camından evine girdi.


Biranda alevler içinde kalan evde bulunanlar kendilerini diğer komşuların da yardımı ile dışarı attı. Mahalle halkının ihbarı ile olay yerine kısa sürede sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Havai fişekleri atan yabancı uyruklu şahıslar olay yerinden kaçmaya çalışsa da polis izin vermedi. Havai fişeğin isabet ettiği evde maddi zarar oluşurken mahalle halkı ise aynı mahallede çok sayıda bulunan yabancı uyruklu şahısların sürekli gürültü yapmaları, çöpleri yol kenarlarına atmaları ve daha birçok konuda şikayetlerini dile getirdi. Olayla ilgili soruşturma açıldığı öğrenildi

Özel Haber

Bakmadan Geçme