Vekil Yüksel Hac'da iddia edilen krizle ilgili konuştu: Yetkiyi Diyanetin tek vermesi doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde Hac ibadeti dolayısıyla Suudi Arabistan'da bulunan bazı kişilerin çeşitli sorunlar yaşadığı iddiasıyla ilgili basın bildirisi yayımlayan Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekilli Ali Yüksel, 'Telaşlı zamanlarda yanlış anlamalar da olabilir. Ancak, Türkiye'de hacca gidecek kişilerle ilgili tek yetkinin Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilmesi doğru bir şey değildir.' dedi. 

Youtube Kanalı
Abone Ol

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekilli Ali Yüksel, geçtiğimiz günlerde Hacca kendi imkanlarıyla giden kişilerin Suudi Arabistan yetkilileri tarafından zor şartlar altında bırakıldıkları iddiaları üzerine basın bildirisi yaparak Diyanet İşleri Başkanlığına konuyla ilgilenmeleri çağrısında bulunmuştu.

Vekil Yüksel yaptığı çağrı sonrası Hakimiyet.com'a özel açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan'daki kriz iddiaları ile yakından ilgilendiğini dille getiren Ali Yüksel, “Telaşlı zamanlarda yanlış anlamalar da olabilir.

Ancak, Türkiye'de hacca gidecek kişilerle ilgili tek yetkinin Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilmesi doğru bir şey değildir.” diye konuştu.

“İLLA DİYANET ÜZERİNDEN GİDİLMESİ DİYE BİR ŞARTIN DA KALDIRILMASI LAZIM”


Hacca gidecek kişilerin sadece diyanet üzerinden gidebilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Vekil Ali Yüksel, “O gün bize birtakım iddialar geldi, biz de konuyu diyanete basın bildirisiyle sorduk.

Diyanet'in de bu konuyla ilgili açıklamaları olmuş. Onların böyle bir şikâyette bulunmadıklarını ifade etmişler.


Biz de tabi tutup Hayır öyle değil, böyle diye iddia edecek değiliz. Bu gibi kalabalık insanların ibadet yaptıkları ve bu gibi telaşlı zamanlar, hengameli zamanlarda yanlış anlamalar da olabilir, yanlış uygulamalar da olabilir.


Ancak şunu belirtmek isterim ki, Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı'na hacca gidecek kişilerle ilgili tek yetkinin verilmesi doğru bir şey değildir.


Bu hac ibadeti herkesin üzerine yani şartları oluşan herkesin üzerine farz olan bir ibadettir
Bunlar bir şekilde oraya ulaşıp bu ibadetlerini yapmak istiyorlar.

Ayrıca illa diyanet üzerinden gidilmesi diye bir şartın da kaldırılması lazım. İnsanlar gerek turlarla gerek başka imkanlarla gidebiliyorsa bunun yapılabilmesi lazım. Allah'a yapılacak olan hac ibadetinde engel olabilecek şeyler kaldırılmalıdır diye düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca Suudi Arabistan'da bahsi geçen iddialarla ilgili bir video paylaşıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme