Van'da 10 yıldır yapılmayan yollar vatandaşların korkulu rüyası oldu: 'Yol medeniyettir, Van'da yol yok'

Van'daki vatandaşların yol ve ulaşım sorunu 2024 yılında da devam ediyor.  Van'ın Saray ve Özalp ilçelerine bağlı Bakışık ve Turgalı mahallerinde yaşayan vatandaşlar yol sorunlarına yönelik 'Yol medeniyettir, Van'da yol yok' dedi. 

Youtube Kanalı
Abone Ol

Van'da yaşayan vatandaşların ulaşım sorunu 10 yıldır çözüm arıyor. Saray ilçesine bağlı Bakışık ve Özalp ilçesine bağlı Turgalı mahallerinden ilçelere giden yollarda göçük ve çöküntülerin olması ulaşımı sekteye uğratırken, kaza olayları ve araç arızalarını da beraberinde getiriyor.

Köylerden ilçelere giden yolların 10 yıldır arızalı olduğunu ve bu nedenle kazaların meydana geldiğini ifade eden vatandaşlar, kaderlerine terk edildiklerini vurguladı. Bozuk yollar için yetkililere seslenen mahalle sakinleri, “Yol medeniyettir, Van'da yol yok” diyerek sitemde bulundu.


“YOL MEDENİYETTİR VAN'DA YOL YOK”

Yollardaki göçüklerden dolayı sürekli kaza olaylarının yaşandığını vurgulayan mahallelilerden biri, ulaşım sorunun gözler önünde olmasına rağmen kimsenin ilgilenmediğini iddia etti. ‘Yol medeniyettir, Van'da yol yok' diyen vatandaş; “Ben Van Saray Bakışık mahallesinde ikamet eden bir vatandaşım.

30 yaşına gelmişim köyümüzün yollarıyla doğru dürüst ilgilenen ne bir kamu görevlisi ne de belediye yetkilisi var. Yoldaki bozukluktan dolayı, gelen geçen araçlar yan yana geçemiyor.

Gelen, geçen araçların ya tekeri patlıyor ya da herhangi bir yerinde arıza alıyor. Çoğu defa kaza olmasına rağmen yola kaynak bile yapılmıyor. Yolun halini görüyorsunuz. İlgilenen kimse de yok.

Kime söylesek o ona atıyor, diğeri öbürüne atıyor. Herkes birbirine topu atıyor. Kimse ilgilenmiyor. Bir hafta önce yine görmüş olduğunuz yolda kaza oldu. 2 araç yan yana geçemiyor.

Hem yolar dar, hem de her yer çukur. Diğer milletvekillerinin de dediği gibi; ‘yol medeniyettir Van'da yol yok'.” şeklinde konuşarak sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.


“YOLLAR 10 YILDIR AYNI HALDE”

Başka bir ilden Van'a misafir olarak geldiğini dile getiren bir vatandaş ise, 10 yıldır Bakışık mahallesine aralıklarla geldiğini ve yolları her seferinde daha kötü bulduğunu söyledi.

Uzun zamandır yolların bozuk olduğuna ve herhangi bir çalışma yapılmadığı için şaşkınlık içinde olduğunu aktaran misafir vatandaş, “Buraya misafirliğe geldim.

Yolardan geçerken aracı çukura vurdum ve alt takımında hasar oluştu. Yaptırmak amacıyla ilçeye gittim. Yaklaşık 10 yıldır buralara gelir giderim. Her gelişimde; ‘inşallah bu sefer yapılmıştır diyorum' ancak kaç yıl oldu aynı tas, aynı hamam.” diye konuştu.


Bakışık ve Turgalı mahallelerindeki yol sorunuyla ilgili açıklama yapan Van Büyükşehir Belediyesi ise, ödenek noktasında sorun yaşadıklarını ve bölgedeki yollar için bir çalışma planı içerisinde olduklarını aktardı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme