Türkiye ile Karadağ 5. kez mücadele edecek

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup üçüncü maçında Karadağ ile karşılaşacak.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4'üncü Grup üçüncü maçında Karadağ ile beşinci kez sahaya çıkıyor. İki ülke milli takımları arasında daha önce oynanan dört maçın ikisini Türkiye kazanırken, diğer iki karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Karadağ ise henüz Türkiye karşısında galibiyet elde edemedi.

Türkiye ve Karadağ milli takımları arasındaki ilk karşılaşma 29 Mayıs 2016'da Antalya'da oynanan özel bir maçta gerçekleşti. Mehmet Topal'ın son dakikalarda attığı golle Türkiye sahadan 1-0 galip ayrıldı. İkinci karşılaşma ise 27 Mart 2018'de Podgorica'da oynandı ve 2-2 berabere bitti. Cengiz Ünder ve Okay Yokuşlu'nun golleriyle Türkiye beraberliği sağladı.

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde iki ekip 1 Eylül 2021'de İstanbul'da karşı karşıya geldi. Türkiye, Cengiz Ünder ve Yusuf Yazıcı'nın golleriyle 2-0 öne geçse de maç 2-2'lik skorla sona erdi. Aynı turnuvada oynanan son karşılaşmada ise 16 Kasım 2021'de Podgorica'da Türkiye, Karadağ'ı 2-1 yenmeyi başardı. Türkiye'nin gollerini Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü kaydetti.

Bu maçla birlikte Türkiye ve Karadağ arasındaki rekabette beşinci kez sahaya çıkılacak. Karadağ, Türkiye karşısındaki ilk galibiyetini almak için mücadele ederken, A Milli Takım ise galibiyet serisine bir yenisini daha eklemek istiyor.

Daniele Chiffi düdük çalacak

Türkiye- Karadağ maçında İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Chiffi düdük çalacak. Chiffi'nin yardımcılıklarını Alessio Berti ve Luigi Rossi yapacak. Müsabakanın 4'üncü hakemi ise Matteo Marchetti olacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme