Türkiye Gündemi: 9 Ekim 2024

Siyaset ve Yasama:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise 10 Ekim Anıtı'nın açılışına iştirak edecek ve Kurtuluş Parkı'nda işten çıkarılan maden işçilerini ziyaret edecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gün boyunca çeşitli ziyaretlerde bulunacak. TBMM'de ise İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin grup toplantıları düzenlenirken, Genel Kurul'da Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Yeni Anayasa Çalıştayı" öncesinde basına açıklama yapacak.

Ekonomi ve Finans:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Atlantik Konseyi Bölgesel Temiz ve Yenilenebilir Enerji Konferansı"na katılacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise TİGEM Kazım Karabekir İşletmesi'ni, Valilik ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nü ziyaret edecek ve lisanslı depo açılışına katılacak. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayı dış ticaret endekslerini açıklayacak.

Dünya ve Diplomasi:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna - Güneydoğu Avrupa Zirvesi'ne katılacak. İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Spor:

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. eleme turu heyecanı 23 müsabaka ile devam edecek. Basketbolda ise BKT Avrupa Kupası ve Basketbol Şampiyonlar Ligi maçları öne çıkıyor. TOFAŞ, FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Keravnos'u ağırlarken, Bursaspor İnfo Yatırım, İspanya'nın Casademont Zaragoza takımıyla deplasmanda mücadele edecek. Kadınlar basketbolda ise Fenerbahçe ve ÇBK Mersin Avrupa sahnesinde rakipleriyle karşılaşacak.

Arkas Spor, CEV Erkekler Challenge Kupası'nda Finlandiya'nın Akaa Volley takımını konuk edecek. Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 4. haftasında da kritik karşılaşmalar oynanacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme