Türkiye'de nadir görülen eroinman bebeğin velayet davasında mutlu son!

Türkiye'de eşi benzeri çok nadir görülen ve Konya'da yaşanan eroinman bebeğin velayet davasında nihayet karar çıktı. 3 buçuk yıl süren dava çocuğun velayetinin anneanneye verilmesiyle sonuçlandı. Çocuğunu daha güzel günler beklediğini söyleyen anneanne Y.T., 'Çok mutluyuz, çocuğumuzun psikolojisi ve dengesi bozulmayacak' dedi.  

Youtube Kanalı
Abone Ol

Türkiye'de eşine az rastlanan eroinman bebek S.D.'nin velayet davası üç buçuk yılın ardından mutlu sonla tamamlandı. 2016 yılında eroin bağımlısı olarak dünyaya gelen S.D. bebeğe anneannesi sahip çıkmıştı.

5 yıl sonra anneanne Y.T. ve kızı E.T. arasında başlayan velayet davasında çocuğun velayetini anneanne kazandı. Verilen karardan oldukça mutlu olduğunu dile getiren Y.T., “Gücüm ve imkanlarım yettiği sürece ben kızımın hem arkasında hem de yanında olacağım” diye konuştu.


“HEP BİZİ BİLEREK DEVAM EDECEK”

Verilen kararın küçük S.D. için en iyisi olduğunu belirten anneanne Y.T., “Velayetin bize kalmış olması çocuğumuz adına çok iyi bir nokta oldu. Yine biz olduğumuz yerden devam edeceğiz mutlu mesut bir şekilde.

Sonuçta ben annesiyim, eşim babası. Hep bizi bilerek devam edecek. Bundan sonraki hayatı çocuğum açısından umarım çok çok pozitif olur. Çok daha iyi yerlere getirmeye yardımcı olurum.

Gücüm ve imkânlarım yettiği sürece ben kızımın hem arkasında hem de yanında olacağım. Davayla alakalı evimize pedagoglar geldi ve lehimize çok iyi yorumlar yaptılar. Biz orada yapmacık hareketler yapmadık. Normal hayatımız nasılsa o şekilde davrandık. Orada da artı puanlar aldık.” ifadelerinde bulundu.


“ÇOCUĞUMA YATIRIMLAR YAPMAYI PLANLIYORUM”

Çocuğunun sürekli kendisini geliştirdiğini ve çok iyi bir ortamda büyüdüğünü söyleyen anneanne, şu açıklamalarda bulundu: “Benim çocuğum sağlıklı büyüyecek.

Söyleyebileceğim en güzel şey bu. Psikolojisi ve dengesi bozulmayacak. Şu anki eğitimi zaten çok güzel, spor kurslarına gidiyor. Hafta sonu ise jimnastiğe gidiyor kızım. Hafta içi ise eğitimine devam ediyor. Daha 3.sınıfa gidiyor, bazı şeyler için erken ama ilerisi için ben kızım üzerine yatırımlar yapmayı tabii ki de planlıyorum.”


“TÜRKİYE'DE ENDER GÖRÜLEN DAVALARDAN BİR TANESİ”

Şimdiye kadar ender görülmesi sebebiyle olaya ilişkin verilen kararın emsal bir karar olduğunu vurgulayan aile avukatı Mücahit Tanrıkulu, “Mevcut dava süreci Türkiye'de ender görülen davalardan bir tanesi. Bu olayı özel kılan çocuğun doğuştan eroin yoksunluğuyla doğmuş olması.

Ve daha sonradan anne ve babanın anneanneden velayeti almaya çalışmış olması. Çocuğun mevcut yaşantısında anneannesiyle birlikte fiziksel, bedensel ve ahlaki gelişime uygun olduğu tespit edildi. Bu şekilde hayatını devam ettirmesinin daha makul olacağı düşünüldü. Ve bu yönde bir karar verildi.” şeklinde konuştu.


ÖZ ANNE VE BABASIYLA BÖYLE TANIŞACAK

Sözlerini devam ettiren Tanrıkulu, “Davayı açan kişilerin çocuğun öz anne ve babası olması sebebiyle onların da çocuk ile görüşme hakkının olduğu mahkemece tespit edildi.

Yatılı olmaksızın ayda iki kez üçer saatlik periyotlarla ve pedagogların huzurunda bir görüşme düzenlenmesi hususunda mahkeme bir hüküm verdi.

Bu noktada ilk aşamada çocuğun öz anne ve babasıyla tanışması ve çocuğun bu süreci yara almadan fiziksel, bedensel ve ahlaki bakımından devam ettirilmesi adına hüküm verildi.” diye konuşarak sözlerini noktaladı.


OLAYIN GEÇMİŞİ

Konya'da yaşayan ve eroin bağımlısı olan E.T., 2016 yılında bir bebek dünyaya getirmişti. S.D. ismi konulan bebekte kasılma, titreme ve aşırı ağlama bulgularının tespit edilmesi üzerine yapılan tahliller sonucunda bebeğin de dünya genelinde ender görülen eroin bağımlısı olduğu belirlenmişti.

Minik S.D., Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki 6 aylık tedavinin ardından bağımlılıktan kurtarılmıştı. Öte yandan, öz babası R.T. torbacılık yaptığı gerekçesiyle tutuklanmış, annesi E.T. ise AMATEM'de tedavi görmüştü. 2021 yılına kadar anneannede kalan bebek için öz anne ve babası velayet davası açmıştı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme