Tüm dünyanın konuştuğu bu adam aslında kim?

Dünyada en çok tanınan kişilerinden biri olarak bilinen yaptığı her iş ile insanların dilinden düşmeyen mühendis, mucit ve girişimci olan Elon Musk aslında kimdir?

Elon Musk bir yaz ayında Güney Afrika'da dünyaya geldi, bir süre orada yaşamasına rağmen askerliğe gitmemek için ülkesinden ayrıldı. Küçük yaşlardan beri yazılım işi ile uğraşarak kendi oyunlarını üretti.
Üniversiteyi bitirmesinin ardından ise insanlığın geleceği olduğunu düşündüğü internet ve uzay ona başka dünyaların kapısını açtı.

Musk'ın ilk milyar dolarlık şirketi ise PayPal olurken ortak kurucularından biri oldu. Bu şirketten yaptığı tüm kazançlarını ise Space Exploration Technologies'e yani SpaceX'e ve Tesla'ya yatırdı. Şu an kendi yaptığı işlerin en yakın rakibi ise Jeff Bezos olarak biliniyor. Kripto para alım satımına çok önem veren Musk, neredeyse kimsenin bilmediği ve Dogecoin isimli bir kripto paraya yatırım yaparak fiyatının artmasına sebep oldu. Elon Musk Dogecoin hakkında ise geleceğin para birimi olduğunu ifade ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme