Tefeci çetesi çökertildi

Ankara'da 6 aylık fiziki ve teknik takip sonucu 20 kişilik tefeci çetesi çökertildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince tefecilik suçuna yönelik çalışmalar kapsamında Beypazarı ilçesinde bir çetenin ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara yüksek faizle para verip senet imzalattıklarını aynı zamanda yasa dışı silah ticareti yaptıkları belirlendi.

Mali Şube ekiplerinin Beypazarı Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde yürüttükleri 6 aylık fiziki ve teknik takip neticesinde 20 kişilik çete üyesi tespit edildi.

Şüphelilerin ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara kıraathanelerde ya da aracı kişilerin yönlendirmesiyle yüksek faizle para verdiği karşılığında senet imzalattıkları ortaya çıktı. Borcunu ödeyemeyen vatandaşlara icra takibi başlattıkları borcunu ödeyemeyen vatandaşları tehdit edip borçlarını arttırdıkları belirlendi. Emniyet güçleri teknik takip sonucu çete üyelerinin yasa dışı silah ticareti yaptıklarını tespit etti.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde Mali Şube ekipleri, 08.10.2024 günü 20 şahsa eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda 17 şüpheli şahsı yakalanarak gözaltına alındı. Çalışmada, 2 adet ruhsatsız tabanca, 702 adet fişek, 2 adet pompalı tüfek, 24 adet av tüfeği dolu kartuş çok sayıda çek, senet ve doküman ele geçirildi.

Yakalanan 17 şüpheliden 2'si emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 15 şüpheliden S.Ö, C.Y, M.K, İ.Ö, Ü.G, F.G, A.Y, T.B ve A.B tefecilik suçundan, B.Y ise yasadışı silah ticareti yapmak suçundan tutuklandı. Kalan 5 şüpheli şahıs ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme