TED Konya Koleji çağdaş eğitim kültürüyle hizmet vermeye devam ediyor!

2001- 2002 eğitim- öğretim yılında Konya'da da açılan Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine güvenilir eğitim vermeye devam ediyor. Konya'da 23 yıldır hizmet veren TED Koleji, maddi olanakları sınırlı başarılı çocuklara eğitim ve öğretim yuvası oluyor. 

TAKİP ET

Türkiye geneli 45 okulu ve bir üniversitesi bulunan Türk Eğitim Derneği Koleji, 23 yıldır Konya'da da çağdaş bir eğitim kültürüyle hizmet vermeye devam ediyor. 2001-2002 yılında Konya'da eğitim öğretime başlayan TED Konya Koleji formel eğitimlerin yanı sıra sosyal-kültürel-sportif etkinliklere de en geniş imkanları sağlayan çağdaş eğitim kültürüyle hizmet veriyor.

2010 YILINDAN BERİ SİLLE YOLU ÜZERİNDE

2010 tarihinden bu yana Sille yolu üzerindeki yeni kampüsünde faaliyetlerini devam ettiren TED Konya Koleji, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise binalarında teknolojik ve modern donanımlara sahip sınıflar, matematik laboratuvarı,

kimya, fen, fizik ve biyoloji laboratuvarları, bilişim laboratuvarı, robotik kodlama, görsel sanatlar dersliği, satranç sınıfı, drama sınıfı, müzik sınıfı, etüt sınıfı, bale ve jimnastik salonu, açık voleybol basketbol sahası, kütüphane, toplantı salonları, yemekhane, anaokulu, ile TED Konya Koleji kampüsü toplamda 14.500 metre karelik bir alana sahiptir.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ KOLEJİ NASIL KURULDU?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün öncelikli olarak üzerinde durduğu ve gelişmesi için her türlü yatırımı desteklediği alanlardan biri eğitim olmuştur.

Bu çerçevede 1925 yılında, mecliste yaptığı; kişi ve özel kuruluşları eğitime katkı yapmaya çağıran konuşması, ‘'Türk Maarif Cemiyeti'' ve Atatürk'ün özlemini duyduğu nitelikli Türk okullarının açılması için ilk adım niteliğini taşımıştır.

Türk Maarif Cemiyeti bu günkü ismiyle Türk Eğitim Derneği, Mustafa Kemal Atatürk'ün çağrısı üzerine Cumhuriyet'i kuran kadroların önderliğinde 31 Ocak 1928'de kurulmuştur.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ'NİN MİSYONU NEDİR?

Türk Eğitim Derneği, başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burs vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar

oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Amaç 21.yy becerilerine yönelik sorgulayan, karar verme yeteneğine sahip insan yetiştirmektir.


Özel Haber

Bakmadan Geçme