Süt hangi saatlerde içilmeli?

Besin açısından zengin süt, potasyum, kalsiyum ve D vitamini dahil olmak üzere önemli vitamin ve mineralleri içermektedir. Peki sütü hangi saatlerde içmek faydalıdır?

Süt, yüksek protein içeriği sayesinde kas büyümesini ve iyileşmesini destekleyen, diş ve kemikleri güçlendiren, kişilerin sağlıklı kiloda kalmasına yardımcı olan bir gıdadır. Süt ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek metabolik performansı artırmaktadır.

Peki bu içeceği içmek için en iyi zamanın hangisi olduğunu hiç merak ettiniz mi? Sabah veya akşam süt içmek kişiye göre değişse de her ikisinin de kendine göre faydaları vardır.

Sabahları süt içmek, güne enerjik başlamaya yardımcı olmaktadır. Çünkü sütte bulunan karbonhidrat, protein ve yağ, enerji seviyesini artırmaktadır. Ayrıca oldukça tok tutan bir içecek olduğundan gün boyu iştah kontrolüne yardımcı olmaktadır.

Öte yandan geceleri süt içmek içerdiği amino asit olan triptofan ile uyumanıza yardımcı olur. Sütteki kalsiyum da uyku kalitesine katkı sağlamaktadır. Protein içeriği sayesinde geceleri süt içmek, özellikle gün içinde egzersiz yaptıysanız kaslarınızın iyileşmesine yardımcı olabilir.

Ancak süt birçok insan için iltihap oluşturabilir ve onları geceleri rahatsız edebilir. Enflamasyonun bir ürünü olduğundan bazı kişilerin midesinde gaz oluşmasına neden olabilir. Sütün onlar için uygun olup olmadığı kişinin biyobireyine bağlıdır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme