Starbucks'a Tepkiler Büyüyor: Konya'da Protesto Düzenlenecek

İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliam ve zulümlere destek veren Starbucks, bugün Konya Gazze Gönüllüleri Platformu tarafından protesto edilecek. Kule Site AVM önünde toplanacak olan aktivist grup, insanları boykota davet edecek.

İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliam ve zulümlere destek veren Starbucks'a karşı tepkiler hız kesmeden devam ediyor.

Bugün, 19 Ekim 2024 Cumartesi, sosyal medyada organize olan bir grup aktivist, Konya'nın merkezinde yer alan Kule Plaza'daki Starbucks Şubesi önünde protesto gerçekleştirecek. Konya Gazze Gönüllüleri Platformu adıyla bir araya gelecek olan aktivistler, saat 17.30'da yapacakları eylemle İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği suçları kınayacak ve Starbucks'ın bu süreçte İsrail'e verdiği desteği protesto edecek.

Tepkilerin Odağında Starbucks Var

Starbucks, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına dolaylı olarak destek verdiği için ülkede protestoların hedefi haline geldi. Bu , özellikle sosyal medyada geniş yankı buldu ve uluslararası çapta tepkilere neden oldu. Konya'da organize olan grup, bu duruma sessiz kalmayarak protesto için Kule Plaza'daki Starbucks şubesini seçti.

Aktivistler, Filistin halkına destek vermek ve İsrail'in politikalarına karşı durmak için pankartlar ve sloganlar eşliğinde seslerini duyuracak. "Gazze'deki katliamları durdur", "Kahvenin karası, vicdanın lekesi olmasın" gibi sloganlarla tepkilerini dile getirecek grup, uluslararası kamuoyunda Filistin meselesini diri tutmak istiyor.

Protesto Sosyal Medyadan Başladı

Protestoyu organize eden Konya Gazze Gönüllüleri Platformu, özellikle sosyal medya üzerinden yürüttüğü kampanya ile geniş kitlelere ulaşmayı başardı. #StarbucksBoykot ve #FilistineDestek gibi etiketlerle duyurulan eylem, kısa sürede çok sayıda kişinin desteğini aldı. Eyleme katılım çağrısında bulunan grup, herkesin Filistin'e karşı yapılan haksızlıklara karşı çıkmasını ve farkındalık oluşturmasını istiyor.

Starbucks'a Boykot Çağrısı

Protesto eylemi sırasında, Starbucks'a boykot çağrısı da yapılacak. Konya Gazze Gönüllüleri Platformu, Starbucks'ın İsrail'e verdiği desteği kesmesi gerektiğini belirterek, toplumun bu tür uluslararası firmalara karşı bilinçli bir duruş sergilemesini talep ediyor. Aktivistler, sadece Starbucks değil, İsrail'in politikalarını destekleyen her kurum ve kuruluşun boykot edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Geniş Katılım Bekleniyor

Protestonun sosyal medyada geniş bir kitleye ulaşması ve dikkat çekici olması nedeniyle eyleme geniş bir katılım bekleniyor. Konya'da Filistin'e destek veren çeşitli grupların yanı sıra, bireysel katılımcıların da protestoya dahil olması öngörülüyor.

Konya Gazze Gönüllüleri Platformu yetkilileri, bu protestonun sadece bir başlangıç olduğunu ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sona erene kadar farklı platformlarda seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme