Şipşak hazır pudra şekerli kurabiye! Komşularınız kavga dövüş tarif isteyecek…

Beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden pudra şekerli kurabiye yaparken işinizi kolaylaştıracak püf nokta. Üstelik çok da çabuk hazır oluyor hemen yeniyor…

Günün her saatinde afiyetle tüketilen pudra şekerli kurabiye çok pratik bir şekilde hazırlanıyor ve afiyetle tüketiliyor. Un ve un mamullerinin sevilerek tüketildiği Türkiye'de pastanelerin de yoğun bir şekilde sattığı kurabiyelerin başında geliyor pudra şekerli kurabiye… Peki evde şipşak pratik bir şekilde pudra şekerli kurabiye hazırlama mümkün mü? İşte o leziz tarif…

6 MALZEMEYLE HAZIRLANIYOR! ANINDA SOFRAYA GELİYOR…

Pudra şekerli kurabiye tam damak çatlatan bir lezzettir. Ne çok ağır ne çok hafiftir fakat diyet yapanlar da ödül olarak tüketebiliyor. Genellikle çayın yanına servis edilen bu kurabiyelerin kalorisi ise ortalama 44 kaloridir. Nefisyemektarifleri.com'da yer verilen pudra şekerli kurabiye tarifi şu şekilde:

• 250 g tereyağı

• 1 su bardağı pudra şekeri

• 1 paket vanilya

• 3,5 su bardağı un

• 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

• Pudra şekeri

Damak çatlatan pudra şekerli kurabiyenin hazırlanışı:

İlk olarak yoğurma kabımıza tereyağı, pudra şeker ve vanilyayı alarak malzemelerimizi elimizle karıştıralım. Bu aşamada kullandığınız tereyağının oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz.

Ardından unumuzun bir kısmını ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu kontrollü bir şekilde, yavaş yavaş eklemelisiniz.

Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzdan parçalar alalım ve avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verelim. Ben bu ölçülerle 30 adet kurabiye elde ettim.

Hazırladığımız kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.

Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160°C fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.

Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE KAÇ KALORİ?

Pudra şekerli kurabiyenin kalorisi, büyüklüğüne, kullanılan malzemelere ve pişirme süresine göre değişebilir. Ancak genel olarak, 1 adet pudra şekerli kurabiye yaklaşık 44 kaloridir. 100 gram pudra şekerli kurabiyede ise 438 kalori bulunur.

Pudra şekerli kurabiye, karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek bir besindir. Un, şeker ve yağ kullanılarak hazırlandığı için kalorisi yüksektir. Bu yüzden özellikle kilo kontrolü sağlamak isteyen kişilerin tüketmemeye özen göstermesi gerekir.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme