Sigarayı bırakmak isteyenler için doğal çözümler

Sigara vücutta önemli organlara zarar verir ve çeşitli hastalıklara neden olur. Sigarayı bırakmaya karar verdiyseniz vücudunuzdaki nikotinden kurtulmak için kullanabileceğiniz bazı yiyecekler vardır.

Araştırmalar sigara içenlerin içmeyenlere göre 13-14 yıl daha az yaşadığını gösteriyor. 1 sigara insanın ömrünü 5 dakika 30 saniye kısaltıyor. Günümüzde kanserin yayılmasının temel nedeni sigaradır.

Sigara içenlerin çoğu bir noktada bu kötü alışkanlıktan kurtulmak istese de bir türlü başaramıyorlar. Ama bunun için çeşitli doğal çözümler bulunuyor.

Yulaf. Bu ürün nikotin bağımlılığıyla etkili bir şekilde mücadele eder. Yulaf sigara içme isteğini azaltır ve sigarayı bırakmaya da yardımcı olur. Sigaradan kurtulmak istediğiniz dönemde mutlaka her gün kahvaltıda yulaf ezmesi yiyin.

Su. Sigara içmek istediğiniz anda bir bardak su için. Sigara içme isteğini geçici olarak azalttığı kanıtlanmıştır. Su yalnızca erişilebilir ve güvenli değil, aynı zamanda son derece etkilidir.

Tarçın. Yine sigara içmek istediğiniz anda biraz tarçın alın. Sadece bu baharatı çiğneyin ve sigara isteğiniz büyük olasılıkla bir süreliğine azalacaktır. Tarçının vücudumuz için daha birçok faydalı özelliği vardır.

Tuz. Vücudumuzda çok fazla tuz olması bizim için iyi değildir. Ancak sigara içmek istediğinizde tuzlu bir şeyler yiyebilirsiniz. Bu özlem yeterince çabuk geçecek ve bir süre nikotin almanın verdiği yanma hissinden rahatsız olmayacaksınız.

Elma. Bu meyveler, sigara içtiğimizde kandaki toksin seviyesini düşüren bir bileşen olan pektin içerir. Sigarayı bırakmak istediğinizde düzenli olarak elma yemeyi unutmayın.

Özel Haber

Bakmadan Geçme