Seydişehir Belediyesi'nden Diyabet Sensörü Desteği

Seydişehir Belediyesi, ilçede yaşayan 0 - 18 yaş arası çocuk ve gençler için Diyabet Sensörü Destek Programını başlattı.

TAKİP ET

Göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmalar ve yeniliklerle vatandaşların yanında olan Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, “TİP - 1 diyabet hastalarımız günün belli zamanlarında sürekli şeker ölçümü yapmak zorunda kalıyor.

Bu durum, çocuklarımız için bir takım olumsuz durumlara sebep oluyor. Bu nedenle çocuk ve gençlerimizin yanında olabilmek için Diyabet Sensörü Destek Programı'nı başlattık. Belediyecilik anlamında sosyal, kültürel ve fiziki projeleri uygulamaya geçirdiklerini kaydeden Başkan Ustaoğlu, “hayata geçirdiğimiz ve uygulamaya koyduğumuz projelerimizde önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve mutluluğudur.

Ülkemizde her 10 bin çocuktan birinin TİP - 1 diyabet hastası olduğu varsayılıyor. Tedavi ve takip süreçlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla tip 1 diyabet konusunda bu destek programını başlattık. Böylece ilçemizdeki diyabet hastası çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Seydişehir'de Tip-1 Diyabet tanısı konan 0 – 18 yaş aralığındaki vatandaşların 18 Ekim tarihine kadar seydisehir.bel.tr adresinden ön başvuru yapıp başvuru esnasında istenilen belgeleri Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne teslim edecekler.

Bakmadan Geçme