Selçuk Üniversitesi'nden yüz yüze eğitim açıklaması

'Üniversiteler açılacak mı?' sorusunun yanıtı binlerce öğrencinin gündeminde yer alırken konu ile ilgili bir açıklama da Selçuk Üniversitesinden geldi.

TAKİP ET

Keykubad Köşkünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken,2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde uygulanacak eğitim modeli hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

'Ders bazlı hibrit eğitime geçiyoruz'

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, 'Birimlerden gelen dönüşlere göre yüzde 17 civarında hibrit eğitim yapılması yönünde talep olduğu görülmüştür.Bu durumda Selçuk üniversitesi kampüsünde yüzde 10 civarında bir öğrenci hareketliliği olacağı tahmin edilmektedir. Bu yüzden Selçuk üniversitesi'nde hem uzaktan eğitim hem de hibrit eğitim yaklaşımı planlanmaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda üniversitemiz; Moodle Uzaktan Eğitim LMS platformu üzerinden Google, Mert, Microsoft, Teams ve BigBlueButton sanal sınıf uygulaması ile senkron veya asenkron olarak işlenecektir. Bu yaklaşımda derse devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca öğretim elemanlarının vereceği konferans ve benzeri bilimsel aktiviteler sanal ortamda WebinarJam ve Zoom programlarıyla da verilebilecektir' dedi.

'Hibrit eğitimde devam zorunluluğu yoktur'

Prof. Dr. Emrullah Eken, 'Hibrit eğitim yaklaşımında ise dersin sorumlusu öğretim elemanı dersini haftanın belirlenen gün ve saatinde birimde mevcut uzaktan eğitim sınıfı olarak isimlendirilen sınıf ortamında yapacaktır. 'Rıza metnini' ortamında yapılan bu derse katılabilecek. Uzaktan eğitim sınıfları kamera ve yaka mikrofonu donanıma sahip ortam olup kampüse gelemeyen öğrenciler senkron olarak sanal sınıf uygulaması üzerinden derse katılabilecekler. Yapılan ders elektronik ortamda kayıt altına alınacaktır. Yüz yüze ya da Senkron eğitime katılamayan öğrenci, kaydı yapılan bu dersi daha sonra asenkron olarak izleyebilecektir. Bu yaklaşımda da devam zorunluluğu yoktur' diye konuştu.

'Sınavlar uzaktan gerçekleştirilecektir'

Hangi derslerin hibrit olarak yapılacağının üniversitenin akademik birimleri sayfasında önümüzdeki hafta ilan edileceğini hatırlatan Eken sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Bu çerçevede akademik birimlerimizde yüzde 17 civarında hibrit eğitim isteği gelmiştir. Selçuk üniversitesi'nde yüzde 10 civarında öğrenci hareketliliği olacaktır. Derslerde devam zorunluluğu yoktur. Sınavlar uzaktan gerçekleştirilecektir. 2020-2021 güz yarıyılında hocalarımızın bir kısmı sınavlarının online canlı olarak test şeklinde yaptı. Bu dönemde de isteyen hocalarımız online, isteyen hocalarımız da çevrimdışı sınavlarını ödev ya da proje şeklinde tekrardan yapabilecek' dedi.

Bakmadan Geçme