Selçuk Geçer uyardı: Altına dikkat! Büyük dalgalanma geliyor

Ekonomist Selçuk Geçer, Youtube kanalında önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. 'Selçuk Geçer' isimli kanalında paylaştığı videonun konuğu olan Gökalp Biçer yatırım araçlarında meydana gelebilecek dalgalanmalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

TAKİP ET

Gelecek haftanın ekonomik açıdan karışık bir hafta olacağının ve riskli varlıklarda dalgalanma öngördüğünü belirten Biçer, “Riskli varlıklarda beş- altı günlük dalgalanma görüyorum. Amerika'da yatay doğu tarafında bir hareket var. 100 endeksinde genel olarak oradaki hâkimiyeti azaltmak için yeniden bir dengeleme ayarlama yapacaklar.” dedi

“ALTINI TUTMANIN BİR MANTIĞI KALMIYOR”
Altında faiz artırımı sürecinin getirdiği bir baskı olduğundan ve enflasyonun altın üzerindeki etkisinin devam ettiğinden söz eden Gökalp Biçer, “Merkez bankalarının geneli enflasyonun ve eğrinin gerisinde kalacaklar. Dolayısıyla ezbere söylenmiş altın düşecek söylemi çalışmayacak dedik ve çalışmadı. Şimdi hikaye terse dönüyor. Altın için pozitifiz. Ama bu direk FED faiz indirecek ve altın bundan faydalanacak değil. Bu hikayeyi 2023'ün sonuna kadar görmeyeceğiz. Çünkü iki tane pencere var; bir tanesi vadeli tarafta altını alıyor. Şunu söyleyebilirim ki Mayıs ayının sonlarından itibaren vadeli taraf pozisyon boşaltıyor. Yani çok büyükler pozisyon boşaltıyor diyebiliriz. Ama arada bir geri çekilme görmek çok şaşırtıcı olmaz benim için. Artık enflasyon baskılanıyor dolayısıyla altını tutmanın bir mantığı kalmıyor. Şunu diyebiliriz düşünmediğimiz risklerin ortaya çıkması bir oynaklık getirebilir. İnsanlar dolar alamadıkları için altın alıyorlar.” Şeklinde konuştu.

“BU HİKÂYE BÖYLE SÜRMEYECEK”
Faizin artmasının, kur için negatif bir durum arz ettiğini söyleyen Biçer, “Faizin artmıyor olması hali, kur için negatif bir durum. Negatif derken kurun yükselmesini destekleyen bir şey anlamına geliyor. Ben bu işe dolar ve Tether bacağı olarak bakıyorum. Kuru 19, 20'ler etrafında tutuyorlardı. Dolar değer kazanıp TL değer kaybettiği için dolara erişim zor hale geldi. Böyle olduğu için dolar değerlendi, tezgâh üstü piyasada insanlar doları bulamaz hale geldi. Dolar ve Tether ticareti yapanlar için söylüyorum, bu hikâyenin böyle sürmeyeceğini değerlendiriyorum. Bu böyle gitmeyecek, Tether değerli hale gelecek.” İfadelerine yer verdi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bakmadan Geçme