Saçların rapunzel gibi uzamasını sağlayan teknik! Kuaförler bu tekniği iyi bilir

Mevsim değişikliklerine bağlı olarak çoğu zaman saçlarda kırıklık ve dökülmeler yaşanabilir. Böyle durumlarda bakım ürünlerine para vermek yerine bu doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Kuaförler bu tekniği sürekli uyguluyor.

TAKİP ET

Erkek ve kadın tipi saç dökülmesi (androgenik alopesi) genetik nedenlerle oluşabilir. Bu tür saç dökülmesi, saç foliküllerinin zamanla incelmesiyle karakterize edilir. Ayrıca menopoz, hamilelik, doğum sonrası dönem ve tiroid rahatsızlıkları gibi hormonal değişiklikler ve rahatsızlıklar saç dökülmesine neden olabilir. Ciddi fiziksel veya duygusal stres de geçici saç dökülmesine yol açabilir. Böyle durumlarda çinko ve yoğurt tekniğini kullanarak saçlarınızın rapunzel gibi uzamasını sağlayabilirsiniz. İşte o yöntemin uygulanışı;

Milliyet.com.tr'de paylaşılan içeriğe göre, saçların daha güçlü olması için çinko ve yoğurt kullanımının önemine vurgu yapıldı.

Çinko

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen bir mineral olan çinko, cilt ve saç sağlığında da önemli bir rol oynar. Yapılan araştırmalar, çinko eksikliğinin alopesi veya saç dökülmesiyle bağlantılı olduğunu buldu.

Yoğurt

Yoğurt saç sağlığı için harika bir besindir; bol miktarda protein, B vitamini ve bazen de D vitamini sağlar. Aynı zamanda kalsiyum açısından zengin olması ve sağlıklı kemikleri desteklemesi de bir avantajdır.

SAÇLAR ÇABUK NASIL UZAR

Saçlarınızın daha çabuk uzamasını istiyorsanız, aşağıda listelenen önerilere göz atabilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki saçların genel büyüme hızı kişiden kişiye değişir ve genetik faktörler bu süreci büyük ölçüde etkileyebilir.

Saçlarınızın hızla büyümesi için gerekli olan besin maddelerini almanız önemlidir. Demir, çinko, protein, biotin, E vitamini ve omega-3 yağ asitleri gibi saç büyümesini destekleyen besinleri tüketmeye özen gösterin. Saç uçlarınızı düzenli olarak kestirmek saçlarınızın daha sağlıklı büyümesine yardımcı olabilir. Kırık uçların engellenmesi saçınızın daha hızlı ve sağlıklı uzamasına destek olur. Saç diplerinize masaj yaparak kan dolaşımını artırabilir ve bu da saç köklerini uyararak saç büyümesini destekleyebilir.

Hint yağı, zeytinyağı, hindistancevizi yağı gibi doğal yağlarla yapılan saç maskeleri, saç köklerini besler ve saçın daha hızlı uzamasına yardımcı olabilir. Sık sık kimyasal işlem gören saçlar, zarar görebilir. Kimyasal bazlı saç ürünlerini minimumda tutarak saçınızın sağlığını koruyabilirsiniz. Sık sık saç kurutma makinesi, düzleştirici ya da maşa kullanıyorsanız, bu, saçınıza zarar verebilir. Sıcak aletleri kullanırken ısıya karşı koruyucu ürünler kullanmayı ihmal etmeyin.

Stres, saç dökülmesine ve yavaş saç büyümesine neden olabilir. Stresi azaltacak aktiviteler ve tekniklerle (meditasyon, yürüyüş, derin nefes alma vb.) bu etkiyi minimuma indirebilirsiniz. Yeterli miktarda su tüketimi, tüm vücudu olduğu gibi saç köklerini de besler ve saçın sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Saçınızı fırçalarken nazik olun. Kaba hareketler saçınıza zarar verebilir ve kırılmasına neden olabilir. Saç tipinize uygun ürünleri kullanmak, saçınızın sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

KIRIK SAÇLARA İYİ GELEN YÖNTEMLER

Saç Uçlarından Kesim: Kırık saçları tamamen onarmak için saç uçlarını düzenli aralıklarla kestirin. Bu, saçın daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Isıya Karşı Koruma: Saç düzleştirici, maşa veya kurutma makinesi kullanmadan önce ısıya karşı koruyucu ürünler kullanın. Ayrıca, mümkünse düşük ısıda kurutma yapın.

Doğal Yağlarla Bakım: Argan yağı, jojoba yağı, hindistancevizi yağı gibi doğal yağlarla saç maskesi uygulayarak saçınıza nem ve besleyici madde sağlayabilirsiniz.

Sülfatsız Şampuan ve Saç Kremi Kullanın: Sülfatlar saçı kurutabilir. Bu nedenle, sülfatsız şampuan ve saç kremleri tercih ederek saçınızın daha az hasar görmesini sağlayabilirsiniz.

Protein Bazlı Maskeler: Saçınıza protein takviyesi yapacak ürünler kullanmak, saçın yapılanmasına yardımcı olabilir. Özellikle keratin bazlı maskeler bu konuda etkilidir.

Saçı Nazikçe Tarayın: Islak saç kırılgan olabilir. Islakken saça nazik davranmak, kırılmaları engelleyebilir. Geniş dişli taraklar bu dönemde saça daha az zarar verir.

Dengeli Beslenme: Saç sağlığı için gerekli vitamin ve mineralleri almak önemlidir. Demir, çinko, biotin, omega-3 yağ asitleri ve protein içeren besinleri tüketmek saçın sağlığına katkıda bulunabilir.

Kimyasal İşlemlerden Kaçının: Saçı sık sık boyamak, perma gibi işlemler saçın yapısını zayıflatabilir. Mümkünse bu tür işlemleri azaltın veya doğal yöntemleri tercih edin.

Sıcak Suyla Yıkamaktan Kaçının: Sıcak su, saçın doğal yağlarını kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle ılık suyla saçınızı yıkamanız daha sağlıklıdır.

Dış Faktörlere Karşı Koruma: Güneşin zararlı UV ışınları, deniz tuzu, klorlu havuz suyu gibi dış faktörler saça zarar verebilir. Bu tür etkenlere maruz kalmadan önce koruyucu ürünler kullanmayı düşünün.

Bakmadan Geçme