Resmi ekip bunu yaparsa

Konya'nın merkez Meram ilçesi Sahipata Mahallesi Muzaffer Hamit sokakta yıllardır süregelen trafik keşmekeşine yetkililerin kararı ile yolun ortasına duba dikerek çözüm bulunmuştu. Denetimsizlikten faydalanan vatandaşlar o sokağı kısa sürede yine otopark haline getirerek mahalle halkını çileden çıkardı. Üstelik bu kez kuralları umursamazca çiğneyenler arasında resmi araçlar da bulunuyor

Meram ilçesi Sahipata Mahallesi Muzaffer Hamit sokakta yıllardır süregelen trafik keşmekeşi yetkililerin duyarsızlığı nedeni ile tam bir kaosa durumunda. Resmi araçlar bile kuralları hiçe sayarak kaldırım üzerine park ediyor

Ana cadde üzerinde kısa süreli parklar dahil duraklamalara bile izin vermeyen bir caddede bazen birden fazla ekip otosu ile denetim yapan trafik ekipleri bu sokağı adeta görev bilincinden silmiş durumdalar.Mahalle halkının onca şikayetine rağmen bir türlü çözüm bulunamayan o sokak yine trafik ekiplerinin denetimsizliğinden dolayı adeta otopark konumuna geldi. Ters yoldan giren araçlar, kaldırıma park edenler okul kapısını kapatan sürücüler mahalle halkını bezdirmiş.

İsminin açıklanmasını istemeyen mahalle sakini ‘Biz burayı birçok kez şikayet ettik. Sizin ilk haberi yapmanızın ardından dubalar dikildi. Kısa süreli bir rahatlama oldu. Sonra tekrar yol kenarına ve evlerimizin giriş kapılarına parklar başladı. Tekrar şikayet ettik.

Birkaç gün polis aracı geliyor. Sonra bir daha uğramıyor. Ana caddede birden fazla ekip otosu ile yol kenarlarında bekleyen trafik polisleri bu mahalleyi önemsemiyor. Ana caddede trafik güvenliği var burada mı yok bu nasıl bir mantıktır. Konya trafik polislerinin görev bilinci mahalle sokak yada cadde kavramları ile değişikliğe mi uğruyor' dedi. Öte yandan yasak olmasına rağmen park edilen araçlar arasında belediyenin resmi araçlarının da olması bu kadarına da pes dedirtti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme