Raheem Sterling müslüman mı?

İngiltereli yıldız oyuncu Danimarka maçı öncesi ellerini açarak duasını etti ve maça başladı. Manchester City'nin yıldızı aslında müslüman mı sorusu da gündeme geldi.

TAKİP ET

Euro 2020'nin ikinci yarı final mücadelesi İngiltere ve Danimarka arasında oynandı. Mücadele kıran kırana geçerken maç öncesi Raheem Sterling'in ellerini açıp dua etmesi maçın önemli hareketleri arasında yerini aldı.

Peki Sterling müslüman mı? Bu soruya henüz bir yanıt bulunamazken yıldız oyuncunun aslında Jamaikalı olduğu biliniyor.

STERLING KİMDİR?

Raheem Shaquille Sterling (d. 8 Aralık 1994, Kingston), Forvet mevkiinde oynayan Jamaika asıllı İngiliz millî futbolcudur. Premier League ekiplerinden Manchester City'de forma giymektedir. 2018 ve 2019 senelerinde Premier Lig şampiyonluğu yaşadı.

Sterling Liverpool'a transfer edilmeden önce yedi yıl boyunca Queens Park Rangers altyapısında yetişti.

Sterling 2010 yılının Şubat ayında Liverpool ile sözleşme imzaladı. 1 Ağustos 2010 tarihinde Borussia Mönchengladbach takımıyla oynanan dostluk maçında ilk karşılaşmasına çıktı. Liverpool genç takımındaki ilk golünü 2-2 biten Hibernian maçında attı.

14 Temmuz 2015 tarihinde, 49 Milyon Pound bonservis bedeliyle 62,50 milyon € karşılığında City'ye transfer olmuştur.

Sterling Jamaika doğumlu olduğu için Jamaika U-17 millî takımında oynayabiliyor olmasından dolayı annesi Nadine onun uluslararası düzeyde Jamaika için oynamasını istediğini belirtti.

Sterling 2011 yılında U-17 Dünya Kupası için İngiltere U-17 millî takımına seçildi. İngiltere'nin Arjantin'e karşı penaltılarda 4-2 kazandığı maçta 1 de gol attı.

Bakmadan Geçme