Polise ateş açan şahıs 'heyecan yaptım' diye savunma yaptı

Konya'da tartıştığı kişiyi vurarak polis ekiplerine ateş açan 2 şahıs gözaltına alındı. Şüpheli ilk ifadesinde 'polisi görünce heyecan yaptım' diye savunma yaptı.

Olay, geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Hacıkaymak Mahallesi Şefikcan Caddesi üzerinde bulunan parkta yaşandı. K.A., (19) aralarında daha önceden husumet bulunduğu öğrenilen İ.G., ile A.T., isimli şahıslar ile tartışmaya başladı. O esnada İ.G., yanındaki tabancayla K.A.'nın bacağına 2 el ateş etti.

Olay anında park yakınlarındaki polis ekiplerini fark eden İ.G., aynı tabancayla polis ekiplerine de ateş edip olay yerinden kaçtı. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinden sonra K.A., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

İZİNE RASTLANMADI

Öte yandan, bir kişiyi yaralayan ve polis ekiplerine ateş eden İ.G. ve yanındaki arkadaşı A.T.'nin olay yerine yakın okula kaçtığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçerek sınıflara merdiven yardımıyla çıkıp kontrol etti. Kontroller esnasında başka bir kişinin ikinci ihbarı üzerine ağaçta aranan şüphelinin izine rastlanmadı. Polis ekiplerinin kaçan şahısları yakalamak amacıyla sürdürdüğü çalışma sonucunda şüpheliler merkez Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesindeki evde yakalanarak gözaltına alındı.

"POLİSİ GÖRÜNCE HEYECANLANDIM”

Emniyetteki ilk ifadesinde şüpheli İ.G., “Aramızda uzun zamandır husumet vardı bende parka gittim ve K.A., ile denk gelince çıkan kavgada olay gerçekleşti. Polisleri görünce birkaç el rast gele ateş ettikten sonra silahı olay yerine yakın bir yere atıp arkadaşım A.T., ile kaçtık polisi görünce heyecanlandım” dedi. Şüpheli şahısların işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme