Petrol köşeye sıkıştı

Petrol finans kuruluşlarının resesyon analizlerini paylaşmasının ardından 100 dolar desteğine indi. Brent mart ayında 100 dolar iken motorin 20 lira seviyesindeydi. Vatandaş daha net indirim bekliyor.

TAKİP ET

Yurt dışından gelen resesyon tahminleri emtialarda ve petrolde fiyatların aşağı inmesine neden oldu. Önceki gün ABD finans kuruluşundan gelen 2022-2023 resesyon analizleri brentte sert düşüşler getirdi. Analistler 'Tarih, ancak en kötü küresel resesyonlarda petrol talebinin olumsuz

etkilendiğini gösteriyor. Ancak fiyatlar tüm resesyon dönemlerinde düşüyor' ifadesini kullandı. City petrolün bu sene 65 dolara, 2023 sonunda ise45 dolara gerileyeceğini ön görüsünde bulundu. Bu gelişmeler sonucunda cuma gecesi 2 TL'nin üstünde indirim beklentisi oluştu, brent desteğe yaklaştı.

100 DOLAR DESTEĞİ KRİTİK

8 Mart tarihinde 131 doları gören brent petrol sonrasında akaryakıt fiyatlarında üst üste zam haberlerini getirmişti. Daha sonra tarihi zirvesinden satış gören petrol akaryakıtta 3 lira 30 kuruş indirim gerçekleşmişti. Finans kuruluşlarının resesyon ilgili güncel raporları sonrasında petrol 112 dolardan 100 dolara indi. 100 dolar çok kritik. Çünkü brent petrol 100 dolarda tutunmaması durumunda analisler 95 dolara kadar geri çekileceğini öngörüyor. Bu da akaryakıtta yeni

indirimlerin gelmesinin önünü açılması demek. Brent petrol mart ayı ortasında 100 dolar iken motorin 20 lira seviyesindeydi, motorinde yeni indirimler bekleniyor.(UFUK KENDİRCİ)

Bakmadan Geçme