Osman Saffet Arolat kimdir, Osman Arolat kaç yaşında, Osman Arolat nereli? Gazeteci Osman Arolat neden vefat etti?

Gazeteci Osman Arolat, 22 Ekim'den itibaren tedavi gören Osman Saffet Arolat hayatını kaybetti. Sevenleri tarafından ölüm nedeni ve hayatı merak edildi. Peki, Osman Arolat kimdir, nereli, kaç yaşında neden vefat etti? İşte Osman Saffet Arolat'a dair merak edilenler…

TAKİP ET

1942 yılında Ankara'da dünyaya gelen Osman Saffet Arolat, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nde yaptı.

OSMAN SAFFET AROLAT KİMDİR?

Üniversite yıllarında gençlik hareketlerinde yer aldı ve broşürler ve afişler hazırladı, sendika gazeteleri çıkardı.İlk önce 1962 yılında amatör olarak Ankara'da Öncü gazetesinde gazeteciliğe başladı. 1965'ten itibaren profesyonel gazetecilik yaptı.

Belli bir dönem ANT dergisinde yazı işleri müdürlüğü yapan Arolat, yazıları sebebiyle yargılanarak tutuklandı. Uzun süre haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işlerde yer aldı. Dünya Gazetesi'nde yayın yönetmenliği yapan gazeteci Osman Saffet Arolat, anılarını "Babıâli Anılarım" ve "Bir Gençlik Liderinin Anıları" adlı kitaplarında bir araya getirdi.

GAZETECİ OSMAN AROLAT NEDEN VEFAT ETTİ?

Ekonomi yazarı ve gazeteci kimliği olan Osman Arolat vefat etti. Osman Saffet Arolat'ın meslektaşı Yazar Dr. Şeref Oğuz sosyal medya paylaşımında, "Gazetemizin Başyazarı, Ağabeyimiz, duayen gazeteci büyüğümüz Osman Saffet Arolat yaşama veda etti. 22 Ekim Pazar gününden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Osman Saffet Arolat, dün gece 04.30 civarında ağırlaştı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Arolat, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu." sözlerini ekledi.

Arolat'ın anma töreni 1 Kasım Çarşamba günü saat 11.00'de Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenecek.

Bakmadan Geçme