Nar yemek neye iyi gelir?

Nar, halk hekimliğinde yaygın kullanılan meyvelerden biridir. Uzmanlara göre bir nar, günlük ihtiyaç duyulan vitaminin yüzde 40'ını içeriyor.

Nar dört önemli vitamin açısından zengindir: C, P, B6 ve B12. Meyve ve sebzeler arasında en fazla C vitamini içeren nar, bağışıklık sistemi üzerinde iyi bir etkiye sahiptir. Narın içerdiği P vitamini kan damarlarını güçlendirir, B6 sinir sistemini güçlendirir, B12 kan oluşumunu iyileştirir. Ancak narın faydaları bununla bitmiyor. Narın bol miktarda asit lifi ve tanen içerdiğini belirtmeliyim. Narın içerdiği maddeler tüberküloz, dizanteri ve bağırsak bakterilerine karşı faydalı olup dezenfektandır.

Nar damar duvarlarını, sinir sistemini ve kan dolaşımını da güçlendiriyor. Doktorlar yaşlı bireylerin ve ameliyat olacak kişilerin bu noktalara dikkat etmelerini tavsiye ediyor. Nar ayrıca soğuk algınlığı, tiroid bezi ve kalp-damar hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde de oldukça faydalıdır. Ateroskleroz, anemi ve bitkinlik hastalarının tedavisinde nar kullanımı oldukça faydalıdır. Nardaki vitaminler ve eser elementler bu tür hastaların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Nar düzenli kullanıldığında hipertansif hastalarda kan basıncını düşürmede olumlu etki gösterir. Narla birlikte vücuda giren doğal amino asitler patolojik hücrelerle savaşır ve olumsuz süreçlerin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu Doğu meyvesinin düzenli kullanımı mide kanserinin gelişmesini engeller. Nar aynı zamanda bronşiyal astımı ve anemisi olan hastalar için de faydalıdır. Nar taneleri ve suyu da vücudun radyasyona karşı direncini artırmaya yardımcı olur.

Özel Haber

Bakmadan Geçme