Milli sporcu Asil Dünya Şampiyonu

İngiltere'de düzenlenen 51. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonasında halka aletinde Milli sporcumuz Adem Asil altın madalya kazandı. Asil, tarihi bir başarıya imza attı.

TAKİP ET

İngiltere'de düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası sona erdi. Türkiye, organizasyonu bir altın madalyayla tamamladı.

İngiltere'de düzenlenen 51. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası tamamlandı. Liverpool kentinde 29 Ekim'de başlayan organizasyon'da Milli cimnastikçilerden Adem Asil, organizasyonda halka aletinde altın madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, 51. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Adem Asil'i tebrik etti.

Ferhat Arıcan, paralel barda 4'üncü sırayı alırken, genel tasnif elemelerinde 242.828 puan elde eden Artistik Cimnastik Erkek Takımı, 11'inci oldu. Kadın sporculardan Bengisu Yıldız, genel tasnif elemelerinde 66'ncı, Sevgi Kayışoğlu ise 71'inci sırada yer aldı.

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı Başantrenörü Yılmaz Göktekin, milli takımın genel tasnif elemelerinde yarıştığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Hedefimiz ilk sekizdi. Bu sekizin içerisine girecek hatta final oynayacak gücümüz vardı. Ancak 11.sırada tamamladık. Bugün takım gününde değildi. Bireysel hatalar fazla oldu. Ferhat Arıcan bronz madalya aldı. Adem Asil Altın madalya ile tesellimiz, gururumuz oldu. Bir önceki yarışmalara baktığımızda üstüne koyduk, ancak bizim hedefimiz burada takım finali oynamaktı. Motivasyon biraz düştü ama bu takım çok güzel işler başaracak. İnşallah seneye yapılacak yarışmalarda olimpiyat kotasını takım olarak alacağız ve hep beraber ilklere şahit olacağız''

Adem Asil, Konya'da 5. İslami Dayanışma Oyunlarında da Altın Madalya kazanmıştı. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da Adem Asil'e tebrik etti.

ADEM ASİL KİMDİR?

Adem Asil (Abdelrahman Elgamal) 21 Şubat 1999 (23 yaşında) yılında Mısır'da doğan Türk erkek artistik jimnastikçi. Asil, Mısır'ın İskenderiye kentinde doğdu.

2017 yılında anne ve babasını Mısır'da bırakarak Türkiye'ye taşındı. Eğitimine Türkiye'de devam etti ve Türk vatandaşlığına başvurdu. Vatandaşlığa kabul edildikten sonra ilk kez Azerbaycan Bakü'de düzenlenen 2020 FIG Artistik Jimnastik Dünya Kupası serisinde Yer Hareketi etkinliğinde Türkiye adına yarıştı. Mersin'de düzenlenen 2020 Avrupa Erkekler Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda Takım etkinliğinde sakatlanmasına rağmen gümüş madalya kazandı.

Elgamal, 2021 yılında Adem Asil adı altında yarışmaya başladı. 2022 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazandı.

Konya'da yapılan 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda Erkekler artistik bireysel toplamda 84.900 puan alarak altın madalyaya kazandı.

Bakmadan Geçme