Meram'a yakışmayan görüntüler...

Meram son durakta Tavusbaba mevkii olarak bilinen bölgedeki Gümüştepe mesire alanına giden yolun bozukluğu, 'Meram'a yakışmayan görüntüler' olarak yorumlanırken, mesire alanına gitmek isteyen vatandaşlar bozuk olan yolda araçlarının zarar görmemesi için geri dönüyor

Konya'nın Meram ilçesinde bulunan ve bölgesinde kafe, restoran ve parkların yer aldığı Tavusbaba mevkii olarak bilinen ormanlık bölge, her yıl yaz aylarında olduğu gibi bu zaz'da yerli ve yabancı turistlerin görmeden geçmediği yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Konyalıların da hafta sonunu değerlendirdiği bu bölgede Meram'ın adına yakışmayan görüntüler vatandaşlardan büyük tepki topluyor.

Bölgede yer alan Gümüştepe mesire alanına araçları ile gitmek isteyenlerin kullandığı bu yol 'da yol boyunca bulunan irili ufaklı çukurlar araçların zarar görmesine neden oluyor. Yolun yetkililere bildirilmesine rağmen yolun bir türlü yapılmıyor olması vatandaşlardan büyük tepki görüyor. Üstelik o bölgede gece alkol alınması ve şişelerin bu çukurlara atılması da ayrı bir sorun oluşturuyor.

Bozuk yol nedeni ile araçları zarar görenlerden Güray Taşkıner ‘Ben geçtiğimiz hafta Gümüştepe mesire alanına ailemle birlikte giderken bu çukurlar yüzünden aracım zarar gördü. Çukura atılan alkol şişesi aracımın lastiğinin patlamasına neden oldu bırakın o gün piknik yapıp ailecek güzel gün geçirmeyi günümüz rezil oldu. Bu yol uzun zamandır böyle yetkililer, bu yolu hiç mi görmüyor. Yada görüyor umursamıyor mu ? çok merak ediyorum' derken aracı zarar gören bir başka vatandaş ise ‘Burada irili ufaklı birçok çukur var. Bu yolun tamir edilmemesini hayretle karşılıyorum. Ben bu yolu 2 hafta önce kullandığında çukurların birinden kaçamadım. Çukura girdim. Aracımda süspansiyon arızası oldu. Bu yolun biran evvel yapılmasını istiyoruz' dedi.

Bir başka vatandaş ise ‘Yoldaki çukurları daha önce Gümüştepe piknik alanına giden bir komşum anlatmıştı. Ben aracımı geride bırakıp yaklaşık 2 km elimizde eşyalarla yürüyoruz. Bunun sorumluluğu ilgisiz yetkililerde. Böylesi doğa harikası ormanlık bir bölgede üstelik hafta sonları tıklım tıklım olan bu bölgede bozuk olan bu yolu görmezden gelen yetkililere yazıklar olsun' diyerek tepkilerini dile getirdi.

Ankara'dan Konya ya gelen ve hafta sonunu Meram'da geçirmek isteyen Kemal Kandemir ‘ Yukarıdaki piknik alanını çok övdüler oraya çıkmak istedik. Yolun bozukluğu ve çukurların büyük ve derinliği artarak devam edince aracıma zarar gelmemesi için geri döndüm. Bu bölge çok hoş 80 Binde Devr-i Alem Parkını gezdik, Dutlukır parkını gördük, Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesini gezdik harika yerler ama burası ciddi sıkıntılı o kadar güzelliğe yakışmayan bir konu ve yetkililer maalesef çok duyarsız davranmış kanaatindeyim' şeklinde konuştu. Konyalı yetkililerin bu kadar vatandaş şikayetinin ardından nasıl bir tavır sergileyecekleri ise şimdiden merak konusu oldu. Halkın serzenişlerine kulak verip bu sorun çözülecek mi? yoksa..... Hep birlikte bekleyip göreceğiz mi?

Özel Haber

Bakmadan Geçme