Memur ve emekli maaş farkları temmuz ayında yatırılacak!

Temmuz ayı memur ve emekli maaş zamları sonrası maaş farkları merakla bekleniyor. İşte detaylar...

TAKİP ET

Temmuz ayı itibarıyla memur ve emekli maaşlarına yüzde 19.31 oranında zam yapıldı. Bu zam oranlarıyla birlikte, memur maaşlarında ve emekli aylıklarında artışlar gerçekleşti.

Ayrıca, en düşük emekli aylığının artırılması için de çalışmalar sürüyor. Planlara göre, en düşük emekli maaşı 12 bin liraya çıkarılabilir.

Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak?

Memur ve memur emeklilerinin Temmuz ayı içinde alacakları maaş farkları, genellikle ayın 15'inden sonra hesaplanıp ödeniyor. Bu kapsamda, 1 Temmuz-14 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki fark tutarlarının emekli ve memur maaşlarına yatması bekleniyor.

Önceki Ödemelerden Hatırlatma

Geçtiğimiz ocak ayında yapılan zamlar sonrasında maaş farkları şubat ayının ilk haftasında ödenmişti. SSK kapsamında emekli olan vatandaşların ödemeleri 6 Şubat'ta, Bağ-Kur kapsamında emekli olanların ödemeleri ise 7 Şubat'ta gerçekleştirilmişti.

Bu doğrultuda, memur ve emekli vatandaşlarımızın maaş farkları konusunda güncel bilgileri takip etmeleri ve ödemelerini zamanında alabilmeleri için gerekli önlemleri almaları önem arz etmektedir.

Gelişmeleri takip etmeye devam edin!

Bakmadan Geçme