Meke Gölü, karavanlı turistlerin uğrak noktası oldu!

Konya'nın doğal güzelliklerinden biri olan Karapınar ilçesindeki Meke Gölü, suyunu kaybetmiş olsa da, hala yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Meke Gölü kurumuş olsa da eşsiz jeolojik yapısı ve çevresindeki doğal güzellikleri ile hala turistlerin ilgisini çekiyor. Gölün kuruması sonucu oluşan çamurlu yüzey, bazı ziyaretçilere ilginç bir deneyim sunuyor.

Meke Gölü'nün eşsiz manzarasının ve huzur dolu atmosferinin tadını çıkarmak isteyen turistler bölgeye akın ediyor. Farklı ülkelerden gelen karavanlı turistler, sessizliğin tadını doyasıya çıkarıyor.

Hollandalı Noah Visser ve eşi Soppihe Visser gibi birçok turist, göl kenarında karavanlarıyla kamp kurarak, doğayla iç içe unutulmaz anlar yaşıyor, gün batımı ve gün doğumundaki muhteşem manzaraları izliyor.

Noah Visser, “Türkiye güzel bir ülke. Sahil kentlerini gezdik. Şimdi de Meke Gölündeyiz. Kuru olmasına rağmen bize etkileyici geliyor. Sessiz olması ayrı bir avantaj. Gölün oluşumu ve atmosferi bize ilginç geldi. Bir süre daha Türkiye'deyiz. Buradan Kapadokya'ya gideceğiz” ifadelerini aktardı.

Bakmadan Geçme