Malatya'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerine hız verildi.

Malatya'nın Kale ilçesinde dün saat 10.46'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan ve yıkım işlemleri için yargı ile ihale süreçleri beklenen yapılarda yıkım çalışmaları hızlandırıldı. Ağır hasarlı binalarda yapılan yıkım işlemlerinin bir kısmının yargı diğer bir kısmının ise ihale süreçlerinden dolayı bir süredir bekletilmekte olduğunu belirten mahalle muhtarları vatandaşlara çağrıda bulundu. Muhtarlar, yapıları ile ilgili konuları yargıya taşımamalarını istedi.

Kentte depremlerin devam ettiğini vurgulayan mahalle muhtarları, ağır hasarlı yapıların biran önce yıkılması gerektiğini ifade ederek Vali Seddar Yavuz'unda bu konuda yoğun bir çaba içerisinde olduğunu aktardı. Yeşilyurt Çukurdere Mahalle Muhtarı Fatih Mehmet Gönültaş, mahallelerinden orta hasardan ağıra dönen ve yıkım bekleyen 21 yapının olduğunu aktararak, Kale ilçesinde meydana gelen depremin ardından bölgede risk teşkil eden bir apartmanda hızlıca yıkım işlemlerinin yapıldığını ifade etti.

Mahallelerinde orta hasardan ağıra dönen yapılarla birlikte 65 bina için yıkım işlemlerinin beklendiğini söyleyen Battalgazi Hacı Abdi Mahallesi Muhtar Adayı Özdemir ise ağır hasarlı yapılarda yıkım işlemlerinin durdurulması bağlamında alınan yürütmeyi durdurma kararlarının sürece zarar verdiğini söyleyerek, 5.9'luk depremler sonrası kopmaların yaşandığı ve ihale süreci tamamlanan ağır hasarlı binalarda yıkım işlemlerine hız verildiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme