Kredi Kartı Borç Yapılandırması için tarih bekleniyor: Kimler yararlanacak?

Kredi kartı borç yapılandırması için vatandaşlar tarih araştırmaya başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşların bireysel borçlarını 60 aya kadar yapılandırması için imkan sağlayacağını duyurdu. Peki, kredi kartı borç yapılandırması ne zaman başlayacak, kimler faydalanacak? İşte detaylar…

TAKİP ET

Kredi kartı borç yapılandırması için milyonlar araştırmaya başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşların bireysel borçlarını 60 aya kadar yapılandırmasına imkan tanıyacak.

Asgari ödeme tutarını ödeyemeyen ve kredi kartı limiti 50 bin lira ve üzerindeki kişiler, yapılandırma tarihini öğrenmek için bankaları araştırıyor. Peki, kredi kartı borç yapılandırması ne zaman başlayacak ve kimler bu haktan yararlanacak? İşte cevapları…

KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMA TARİHİ BELLİ OLDU?

Bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak farklılaşıyor.

Belirlenecek olan oranlar ise 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.

YAPILANDIRMADAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi kartı borçları 60 aya kadar yapılandıracağını duyurdu.

Dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen vatandaşlar, mevcut kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar taksitlendirebilme imkanı bulacak.

Her aya düşen taksit miktarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek.

Bakmadan Geçme