Konyaspor'da altyapı çalışmaları hızla devam ediyor

TÜMOSAN Konyaspor Basın Sözcüsü Nuri Kaymak, Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz, Gençlik ve Gelişim Sorumlusu Cem Bağcı, altyapı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜMOSAN Konyaspor Basın Sözcüsü Nuri Kaymak, Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz, Gençlik ve Gelişim Sorumlusu Cem Bağcı, altyapı çalışmalarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Konyaspor Akademi Koordinatörü Yunus Altınbeyaz, “Konyaspor ligde kalıp rahat bir nefes aldıktan sonra yönetimimiz başkanımız Ömer Korkmaz ve yönetim kurulumuz farklı aksiyonlar aldılar. Bunu bir sebebi var. Birincisi şu: Futbol dışı gelirleri çok yüksek olmayan bizim gibi Anadolu kulüpleri açısından artık Türk futbolunun ekonomik yapıyı baz aldığımızda çok sürdürülebilir bir durum olmadığını görüyoruz. Futbol için gelirleri arttırmak zorundasınız. Bu aslında bir mental değişiklik diyebiliriz. Yıllardır hep konuştuğumuz üreten Konyaspor modelinin biz bir ayağını oluşturuyoruz. Bunun nedeni tabii ki A Takım. Bizim tarafımız akademi. En zor, en uzun ve en meşakkatli tarafına biz sahip olmuş olduk.” dedi.

“BURASI ÇOK KOLAY BİR ALAN DEĞİL”

Yunus Altınbeyaz, U-19-U-18 takımlarını fiziki olaraktan hazır hale getirmek istediklerini belirterek, “Geçiş dönemini elbette iyi geçirmemiz lazım. Sporcularımızı doğru konumlandırma noktasında eksiklerimiz var. Bu iniş çıkışları doğru kontrol etmeliyiz. Ayrıca futbolcu velisi olmak yönünde sunumlar yapacağız. Velinin psikolojisi aslında, sporcunun psikolojisidir. Problemsiz çocuklar yetiştirmek en büyük hedeflerimizden biri. Daha akademide Konyaspor'dan bile kendisini üstün gören bir profil olamaz. Burası çok kolay bir alan değil. Çocuklarımızı kazanmak için gece gündüz çalışıyoruz. Teknolojik gelişmelere yatırım yapıyoruz. Türkiye'de işlevsel bir akademiyi yoluna koymak elbette kolay değil. En büyük hedeflerimiz arasında bu çocuklarımızı A takımımıza kazandırmak var.” diye konuştu.

“REKABET ORTAMI OLMASI LAZIM”

Konyaspor Gençlik ve Gelişim Sorumlusu Cem Bağcı, göreve ilk başladıklarında antrenör kadrosu oluşturarak, sonuç odaklı ve genç yetenekli antrenörleri seçtiklerini söyledi. Oyuncuların eğitim seviyesini değerlendirdiklerini aktaran Bağcı, “Çocuklara hatasız futbolu nasıl oynatırız? Bunu ön görmeye çalıştık. A takımı hedefleyen her oyuncu savunmayı ve hücumu da bilmesi gerekiyor. Rekabet ortamı olması lazım. Avrupa'da U-16'dan sonra tamamen mental sürece geçiliyor. Güce bakılıyor. Bunları oyunculara anlatmamız lazım. Bunları doğru yaptığımız sürece Avrupa'dan hiç bir eksiğimiz kalmaz.” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme