Konya'nın beklediği yatırımda çalışmalar nihayet başladı! Başkan Altay duyurdu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yerel seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılacağını duyurduğu Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı. Başkan Altay startı videoyla duyurdu.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski stadyum alanlarının Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi talimatının ardından Konya'daki dönüşüm çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Çalışmalarda yıkım işlemleri tamamlanmış son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgede incelemelerini tamamlamıştı.

Eski stadyum bölgesinin şehrin merkezinde insanların nefes alabileceği Millet Bahçesi olarak şehre kazandırılması için çalışmaların yeniden başladığı bölgede ilk kazma vuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan Eski Stadyum Millet Bahçesi, görkemli camisi kadar geriye kalan 90 bin metrekare alandaki yeşil alanda yapılacak mimari ve peyzaj düzenlemeleri ile şehrin göbeğinde yeni bir cazibe merkezi olacak. Millet Bahçesi içerisinde Millet Kıraathanesi, kafe-restoran (KAFEM) ve seyir terasının yanı sıra yürüyüş, spor ve çocuk oyun alanlarının olacak.

Toplam 102 bin metrekarelik alana sahip Konya Millet Bahçesi'nde yaklaşık 12 bin metre karelik alan şehrin en ihtişamlı ve büyük camisine ayrılıyor. Geri kalan alana ise güneş saati, kuş gözlem kulesi, kuş gözlem perdesi, güvercinlik, seyir köşkü, tenis kortu, faaliyet çadırı, basketbol sahası, restoran, millet kırathanesi, çocuk oyun alanları, satranç ve satranc-ı urefa alanı, su kasrı, kaskatlı havuz, su köşkleri ile Türk-İslam Bahçesi konuşlandırılacak.

Bakmadan Geçme