Konya'da vakalar artıyor! Meram'da bir mahalle karantinaya alındı

Sağlık Bakanlığı'nın risk haritasında çok yüksek riskli iller arasında yer alan Konya'da vaka artışı önlemlere rağmen sürüyor. Merkez Meram İlçesine bağlı Kayadibi Mahallesi, görülen vakalar nedeniyle 10 gün süreyle karantinaya alındı.

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığının son verilere göre Konya her 100 bin kişide 150,98 koronavirüs vakası ile en fazla vaka sayısının yaşandığı iller tablosunda 13'üncü sırada. Tablonun açıklandığı ilk hafta kentteki 100 binde 90,99 olan vaka sayısı, ikinci hafta 101,95'e, üçüncü hafta ise 119,23'e yükseldi.

GÜNDE 400-500 ARASI VAKA

Konya'da son 1 haftada 3 bin 397 kişi Kovid-19'a yakalandı. Bir başka ifadeyle günde ortalama 485 kişi koronavirüs oldu.

KIRMIZI KATEGORİDE

İlki açıklanan risk haritasında çok yüksek riskli iller arasında yer alan Konya, kontrollü normalleşmeden yararlanamadı. Alınan önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen ne yazık ki artışın önüne geçilebilmiş değil.

KARANTİNA KARARI ÇIKTI

Merkez Meram ilçesine bağlı Kayadibi Mahallesinde görülen vakalar nedeniyle karantina kararı alındı. Mahalle 10 gün süreyle giriş ve çıkışlara kapatıldı. Vatandaşların ihtiyaçları, destek gruplarınca karşılanacak.

Bakmadan Geçme