Konya'da bugün bu saatlere dikkat! Çok kuvvetli geliyor

Konya'yı esir alan kavurucu sıcaklıklar kısa bir ara verecek. Türkiye'yi etkisi altına alan çöl sıcakları çok kısa da olsa Konyalı'ya bir nefes aldıracak. Meteorolojik tahminlere göre Konya'ya bu akşam saatlerinde yağmur gelmesi bekleniyor.

TAKİP ET

Konya'ya adeta nefes aldırmayan sıcak havalar koronavirüsle mücadele veren Konyalı'ya zor anlar yaşatıyor. Meteorolojik veriler ise Konya'nın kısa bir süre nefes alabileceğini söylüyor.

Türkiye genelinde derinden hissedilen sıcaklık değerleri Konya'da da en belirgin şekilde hissedilir durumda. Biraz serinleyebilmeyi isteyen Konyalılar, kendini gölgelere atıyor. Bazen gölgenin bile yeterli olmadığı Konya'da bugün akşam saatlerinde biraz olsun serinletecek bir haber geldi.

Meteorolojik verilere göre Konya'ya bu akşam 20:00 ile 21:00 saatleri arasında kısa süreli bir yağış geliyor. Balkanlar üzerinden gelen hava kütleleri, Konya'nın kuzeyi ile batısında çoğunlukla etkili olacak. Konya semalarına misafir olacak bulutlar batı ilçelere bol miktarda yağış bırakacak.

Konya şehir merkezi ise yeterli miktarda alacağı yağışla kısa süreli de olsa rahat bir nefes alacak.

Çarşamba'dan sonra yani Perşembe ve Cuma günleri Konya'da sıcaklar kaldığı yerden devam edecek.

Haftasonundan itibaren çöl sıcakları değerlerini biraz yükselterek tekrar etkili olmaya devam edecek.

Bakmadan Geçme