Konya yine gündem oldu! Twit sayısı 10 bine yaklaştı TT listesine girdi

Türkiye'de devam eden salgında kısıtlamaların tamamını gören Konya'da son günlerde arttığı ortaya çıkan vaka sayılarıyla birlikte yeni kısıtlamalar gündeme gelmişti. Konya yeni kısıtlamaları görmemek için kampanyayla birbirini uyarıyor.

TAKİP ET

Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve dünyada birkaç ülke dışında tamamına yayılan koronavirüs salgınında can kaybı 618 bine ulaşırken onaylanmış vaka sayısı da 15 milyonu geçti.

İyileşen sayısının 8 buçuk milyona ulaştığı dünya genelinde vakalar da artmaya devam ediyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de ekonomik gerekçelerle kaldırılan kısıtlamalar ise yeni sorunları beraberinde getirdi. Normalleşme Süreci'ni yanlış anlayan vatandaşlar tedbirlerini almayınca vaka sayıları da yükseliş trendine geçti.

Vakalarını artıran Konya'da ise Konya Büyükşehir Belediyesi, yaptığı kampanyalarla farkındalığı artırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Salgının Türkiye'de görülmesinden önce yaptığı önleyici faaliyetlerle dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi, etkin kullandığı sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımla Konyalı'ya uyarılarda bulunuyor.

#KonyaKoronayaDurDe etiketiyle Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından eş zamanlı paylaşımlar yapılıyor. Öte yandan koronavirüs salgınını frenlemek isteyen Konyalılar da paylaşıma yoğun ilgi gösteriyor.

Bakmadan Geçme