Konya polisinden dolandırıcılara operasyon: 13 tutuklama

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde 87 kişiyi 3.2 milyon TL dolandıran 13 şüpheli, 2 ilde yapılan eş zamanlı operasyon sonucu yakalanarak cezaevine gönderildi.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından telefon dolandırıcılarına yönelik çalışma başlatıldı. Şüphelilerin, mağdur kişiler ile ilgili temin ettikleri bilgilerden yararlanarak kendilerini yurt dışından tanıdığı ya da akrabası olarak tanıttığı, sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra kaza yaptığını ve aracın tamiri için mağdur şahısların güvenini kazanarak banka hesaplarını suçta kullandıran kişilerin IBAN numarasına para gönderttikleri belirlendi.

ÇOK SAYIDA ALTIN VE DOKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Konya merkezli Manisa ve İzmir ilinde 87 kişiyi 3 milyon 200 bin TL dolandıran 14 hedef şahsa yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde, işyerlerinde ve üzerlerinde yapılan arama kapsamında 29 adet Cep Telefonu, 24 adet Sim Kart, 1 adet Laptop, 20 adet Burma Bilezik, 2 adet çeyrek altın, 2 adet yarım altın, bir miktar para, 3 adet USB Bellek ve çeşitli dokümanlar ele geçirilerek el konuldu.

13 TUTUKLAMA

Konya Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 13 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, firar olan 1 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

Bakmadan Geçme