Konya Kitap Günleri'ne Yoğun İlgi: 'Özgürlük İçin Oku' Temasıyla Gerçekleşiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen 'Konya Kitap Günleri', kitapseverlerin büyük ilgisiyle devam ediyor. 27 Ekim'e kadar sürecek etkinlik, Selçuklu Kongre Merkezi'nde 'Özgürlük İçin Oku' mottosuyla gerçekleştiriliyor.

TAKİP ET

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen “Konya Kitap Günleri”, kitapseverlerin büyük ilgisiyle devam ediyor. 27 Ekim'e kadar sürecek etkinlik, Selçuklu Kongre Merkezi'nde “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla gerçekleştiriliyor.

Açılış gününe katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yılki etkinliğin Filistin, Kudüs ve Gazze temasıyla düzenlendiğini belirterek, “İsrail'in zulümlerine karşı daha çok okumalı, bilgi edinmeliyiz. Çünkü bilgi, güçtür ve geleceği inşa edecek nesiller için okumaya devam etmeliyiz” dedi.

Kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlikte, yazar buluşmaları, imza günleri, söyleşiler ve paneller gibi birçok kültürel etkinlik düzenleniyor. 250 yayınevi ve 250 yazarın katıldığı programda, 1 milyondan fazla kitap kitapseverlerle buluşuyor. Başkan Altay, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, "Konyalıların okumaya olan ilgisi bizleri gururlandırıyor" diye ekledi.

27 Ekim'e kadar sürecek etkinlikte, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Hatice Kübra Tongar ve Dursun Ali Erzincanlı gibi birçok değerli isim de yer alacak.

Bakmadan Geçme