Konya kısıtlamaya uyuyor mu? Bu yoğunluğun sebebi ne?

Konya ve Türkiye'de başlayan koronavirüs kısıtlamalarının 4'üncü saatine girilirken trafik yoğunluk haritasında ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Aynı görüntü gündüz saatlerinde devam etti.

TAKİP ET

Türkiye'de son aylarda uygulanan kısıtlamalar nedeniyle akşam saat 21:00'dan itibaren sokağa çıkmak yasak. Aynı yasak haftasonlarında Cuma günü saat 21:00'dan itibaren Pazartesi gününe kadar uygulanıyor.

Gündüz saatlerinde ise yine tüm Türkiye'de vatandaşların alışverişlerini yapmalarına izin verilirken alo paket servislerine de müsaade ediliyor.

Kısıtlamaların başladığı saatten yaklaşık 4 saat sonra ise Konya'nın bazı ana arterlerinde trafik yoğunluğu ortaya çıktı. Cep telefonu sinyallerinden faydalanan trafik yoğunluğu haritasında en az 5 bölgede yoğunluk dikkat çekti.

GÜNDÜZ DE SÜRDÜ

Konya'da kısıtlamaların devam ettiği gündüz saatlerinde de yoğunluk haritasındaki kırmızı bölgelerin fazlalığı haritaya yansıdı. Vatandaşlar önceki kısıtlamalarda olduğu gibi diğer vatandaşların kısıtlamalara uymadığı görüşünde. Her ne kadar yoğunluklar hastane ve market civarlarında görülse de, vatandaşların bir kısmının kısıtlama muafiyetlerini suistimal ettiği görülüyor.

Gece 01.00'da

Gündüz 11.00'da

Bakmadan Geçme