Konya İçin Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Konya Büyükşehir Belediyesi AKOM tarafından yapılan açıklamada bugün Konya'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre yağışlar öğle saatlerinden itibaren başlayacak ve akşam saatlerine kadar sürecek. Yağış miktarının 21-50 kg/m² arasında olacağı tahmin ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi AKOM tarafından yapılan açıklamada bugün Konya'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre; yağışlar öğle saatlerinden itibaren başlayacak ve akşam saatlerine kadar sürecek. Yağış miktarının 21-50 kg/m² arasında olacağı tahmin ediliyor.

Bu tür yağışlar ani ve yoğun olabileceği için vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olması istendi. Konya Büyükşehir Belediyesi AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) de sosyal medya platformu X üzerinden uyarıda bulunarak, halkı tedbir almaya davet etti.

METEOROLOJİ'YE GÖRE 5 GÜNLÜK TAHMİN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre ise; Konya'da önümüzdeki 5 gün boyunca havalar, mevsim normallerine yakın seyredecek. 1 Ekim Salı günü en düşük sıcaklık 10°C, en yüksek ise 19°C olacak. Nem oranı %39 ile %94 arasında değişirken, rüzgar 13 km/s hızla esecek. Geçmiş verilerle karşılaştırıldığında, en yüksek sıcaklıklar 31,6°C gibi uç değerlere ulaşmış.

2 Ekim Çarşamba günü sıcaklıklar 8°C - 19°C arasında değişecek, nem oranı %46 - %89, rüzgar 10 km/s hızla esecek. Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklıklarında artış bekleniyor; özellikle 3 Ekim Perşembe günü 23°C'ye, 4 Ekim Cuma günü ise 24°C'ye ulaşacak. Cumartesi günü sıcaklık 11°C ile 25°C arasında olacak. Nem oranları hafta sonuna doğru düşüş gösterirken, rüzgar hafif esecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme